Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

A fémház ház pozitiv a ketö lább valo szinu egyik negativ másik a monitor dioda!

000000000

ezekböl szerintem kedvedre válogathatsz!
http://cnctar.hobbycnc.hu/mambablack2009/vegyes/Optics.zip" TARGET=_fnew>>>>>Optics<<<<
anno tracepro és optisworks segédletekel szépen lehetet tervezni optikai redszereket lézer modulokhoz............[#vigyor]

dcsaba

kösz, jó ez az oldal. már okosodtam kicsit...
ezeken a diódákon nincs monitor dióda.

c2nsu773m

A peliterekhez tud valaki áramgenerátoros tápot csinálni?

c2nsu773m

Elvileg nekemk van kolimátor lencse lézernyomtatókból.

dcsaba

Kolimátor lencse nem jött be, "megvakult" a diódától. Philips DVD íróból szedtem ki. Picike, nagy fényerejű optikából kiszedett lencsével próbálkoztam, jobb eredmények születtek. A gyujtótávolság 5-10 cm között van. CD tokon próbálkoztam, közepes sebesség mellett "belerajzol" a műanyagba. Megnéztem a katalógust, amit Sanyi küldött, az adatlapokon felbátorodva ma az áramot felemeltem 1,5A-re, a feszültség 2,01V volt. Mivel a túldisszipációt két dióda bánta, csináltam normális hűtést a harmadiknak. Aluhasáb egyik végén a dióda, másik végén a lencse. Az aluhasábot felszereltem egy PIV procihűtőre. Így folyamatosan bírja. kipróbáltam egy kétlencsés konfigurációt is, az eredmény kisebb pontba fókuszált sugár lett, jobban hasította a műanyagot is. Ez azért érdekes, mert minden lencse "ront a fényerőn", infra tartományban meg pláne...

dcsaba

milyen áramgenerátort szeretnél?

c2nsu773m

Ami jó a 4db pertier elemhez 15V 100W X4!

dcsaba

hőmérsékletfigyelés? vagy minél hidegebbet csináljon?

c2nsu773m

Igen lenne hozzá egy termosztát ami tartósan 19-20 fokon kellene tartania a vizet!!!!

e7c897sd8

Ez engem is érdekelne! Van egy pár pertier elemem...

000000000

http://www.national.com/ds/LM/LM56.pdf" TARGET=_fnew>Termikus szabályzást LM56 az áramgenerátoros rész meg áramtol fugetlenül megodható lm358 is! !

svejk

Varsányinak valószínű van is egy zsák ilyen IC-je eladó olcsón.

000000000

Szalai György

Nálam is elférne pár darab belőle. (10)