Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia El Dale!
Én is tervezek egy ilyet csinálni,de hol tudtad megvenni a pyrex csöveket ?

Üdv.,

nmnrsytc

Szia !
Én nem használtam még pyrex csöveket , mire gondolsz pontosan.

000000000

Szia !
Azt írtad, hogy épül a lézered, ezért kérdeztem, hogy milyen üveg csövet(pyrex) használsz,és hol tudtad megvenni?
Vagy komplett lézer csövet vettél ?

nmnrsytc

Szia !
Az üveg lézercsövet T.Robitól szereztem be.

000000000

Köszönöm a gyors választ.
Milyen gyártmány az üveg ?
T.Robi elérhetőségét megtudod adni nekem?
Mennyibe kerültek a csövek ?
E-mail címem : csaba.ujvari@monornet.hu
Előre is köszönöm.
Üdv.,

c2nsu773m

Elmész egy díszüveg készítő műhelybe és kérsz borszilikát csövet.
De mi kész lézercsövet szoktunk venni, gondolom úgy értette a mechanikát rakta össze.

c2nsu773m

Már teljesen megvakúltam? úgy nézném azokat a képeket!!!

c2nsu773m

x0bnhi5ag

Tisztelt Urak!
Szeretném kérdezni, hogy a néhány w-os lézerdióda alkalmas lehet-e gravírozható műanyagok gravírozására, illetve a 1.5 mm vastag műanyag átvágására? Esetleges tapasztalatokat megköszönném!! Jövő évben esetleg gondolkodnék egy lézer fejjel ellátott gyors gép építésén.

c2nsu773m

Nem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nmnrsytc

Szia !

Itt a fórumon szerintem mindenki komplett lézercsövet szokott venni, én nem tudok még róla ,hogy valaki csinált volna ilyet. Lehet ,hogy én értettem félre  kérdésedet.
Lapozz visza egy pár oldalt itt és megtalálod T.Robi elérhetőségét.
(lasermachine.eu)

nmnrsytc

Tisztelt Tamás !

Igazad van a képekkel kapcsolatban :) A héten pótolom a hiányt.

nmnrsytc

Tisztelt Attila !

Egy néhány wattos lézerdiódával szerintem nem tudsz gyors gépet csinálni, mert a vágás mindig lassú és ekkora teljesítménnyel a gravírozás is csak lassan menne. Szerintem gravírozáshoz is a kell kb. 10 Watt ha gyorsan akarsz dolgozni.

D.Laci

nmnrsytc

Szia !

Ezt az oldalt ismerem és a leírást is láttam de nem álnék neki megcsinálni. Annál kevesebb a szabadidőm :)