Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

dcsaba

50mm x 50mm x 3.64mm
Maximum power consumption 400 Watts
Operates from 0-15.4 volts DC and 0-26 amps
Operates from -60 deg C to +180 deg C
Each device is fully inspected and tested
Fitted with 6-inch insulated leads
Perimeter sealed for moisture protection

dcsaba

nagyságrendileg 9E Ft lesz darabja

69sevc9a5

Sziasztok!Keményfémre szeretnék gravírozni laserrel.Mekkora teljesítményű laser kell?És ez mekkora összeg?

c2nsu773m

YAG vagy Fiber lézer kellene neked.
Sajnos ezek nem hobby kategória.
Használtan YAG 1,5M aminek nem tudhatod az állapotát (talán még keveset is mondtam)
Egy új YAG vagy Fiber 4.5-30M.
Szerintem , de nem vagyok biztos benne neked a legalsó határ a 100W lenne jelölésre.

c2nsu773m

Nem hangzik rosszúl de megvárom a próbát.
Ha nem váltanák be a kitűzött célt akkor igényt tartanék 3 db-ra!

nmnrsytc

Igaza van Török Tamásnak. A YAG még drágább cucc mint a CO2 lézer, és kényesebb is és az élettartama is kissebb mint a CO2-nek, villanócsővel vagy lézerdiódával van gerjeszve a Yag rúd. Szerintem 10-20W-os bőven elég gravírozni ezt tapasztalatból mondom és nagyon tudja a YAG harapni a keményfémeket.
Ha többet szeretnél tudni keresd meg T.Robit ő neki van YAG-ja.  Én úgy tudom :)  
A CO2-hoz lézerpaszta kell hoy fémre gravírozz de az macerás eg kicsit, és teljesen más az eredmény mint a Yag-nál.

000000000

igen harapja mert az egy inpulzusban nagyon nagy az energia sürüsége a yagnak ezért hatékonyabb mind a CO fém meg munkálásra![#vigyor0]

000000000

http://www.youtube.com/watch?v=Rw-OPwniKac" TARGET=_fnew>>>>>>>mini yag<<<<<
hát egy nagy mit is...............[#wow3]

dcsaba

ennek mi értelme?

000000000

Van egy galvófejes 200W Yagom eladó, ha érdekel valakit. Hatalmas teljesíménynek számít.  

dcsaba

Érdekességképp, a 400Wattos Peltier-elemről egy kép http://dcsabacuccai.uw.hu" TARGET=_fnew>ITT

c2nsu773m

Működőképes?
Na és mibe kerűl?
Remélem nem kell hozzá külön trafóház!

c2nsu773m

Hú ez szép nagy!

dcsaba

Keresek 5W körüli diódát. Van-e valakinek esetleg eladó vagy cserélhető? Tudom, hogy ez nem az a topic, de itt téma a lézer.

000000000

nem eset le a lényeg? ![#szomoru1] nézd meg a videon a fém be a lövést mit is csinált egy ilyen kiss csöves yag lézer![#wave]