Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

szia!
igazábol minél nagyobb a kitérési szög anál lomhább a viszatérési pozicio a referencia pontra mert azért tudnia kel hol is van a pozicioba tartása a mechanikának ezekel a mágnesen elforduláson alapon müködö galvolnál max 60..80kpps a sebeség persze ez 4..6 fokos elmozdulás max!
igazábol a piezo eletromos galvok az igazi urak ebben a teknologoába a tükröket piezo eletromoság mozditja el és nagyon nagy sebeség érhetö el vele 500kpps is !
ilyenek vanak a lézeres tévéknél is ami végig páztáza a képsorokat bizonyos képaránynál oda kell ez a sebeség már!
viszatérve a piezo eletromos galvokra ezeknek sajnos nincs akora elmozdulásuk mind a eletro motoros társainak ezért nagyobb felületet csak nagyobb távolságbol elvégezhetö vele a felbontás a megmunkálo lézer átmérötöl is sokat füg nagyon már ilyen távolságbol ha kicsi is az elmozdulása
mekora pontokbol tudja is öszerakni az adot képet vagy grafikát!

nmnrsytc

Szia mambablack2009 !
Te a golvó fejedből akarsz CO2 galvót csinálni ?
Bírják a tükrök a CO2 nagy teljesítményét.

000000000

szia!
ÁÁÁÁÁÁ ez max 1..2W birna csak az az max 800...900nm ez más hulámhoszra vanak ezek a tükrök 400...700nm max az infát már át ereszti!
sajnos a galvo motor elmozditási erö és a tükör sulya arányosnak kell lenie az az sebeség etöl függ inkább egy ilyen mechanikánál!

bvadkrcds

Sziasztok!

Lézeres hőmérőt, hol lehet olcsón venni?
 http://www.abako.hu/electronic/images/40_04_img01.jpg" border=0>

000000000

vatera!
mérési tartományt kel megfizetni nem a márkát szoval ne higy a márkának mert kiani a min ismert márkajelzés is van!

bvadkrcds

Köszi, szépen!

robokacsa

hi
lehet más számára egyszerű lesz a kérdés, de egy kb 40 50 W os ,mondjuk Co laser csőből, a fénye, hogyan is jut el a megmunkálandó munkadarabra?
optikai kábel????

000000000

hay
peliszkop tudod hogy mukodik csak nem kettö hanem több tükör van?
na hasonlo elven amikor mozog a gép a tukrok közöti távolság változik csak  a lézer tengelye álando a tükrök  közöt!

robokacsa

mondtam én hogy esszerűűű, de én erre nem is gondoltam .

000000000

de van optikai szálas megoldás is pl orvosi lézereknél elterejteb![#vigyor0]

000000000

Igen, de csak a yag és látható hullámhosszú lézereknél.
Az orvosi CO2 lézereknél egy speciális csuplókaros csö van mert nincs olyan fényvezető kábel ami átengedné a 10.6nm hullámhosszot

http://web.tradekorea.com/upload_file2/product/447/P00229447/cbe9caa5_6f0c60a0_8deb_4d27_a2de_2eb9411b64f0.jpg" border=0>

robokacsa

hobby pénztárcába így is nehezen fér bele a laser,orvosi optikai kábellel, meg egyenesen egy tucat bankkártya kellene a finanszírozására....

robokacsa

ez a csuklókaros cső is minden bizonnyal tükrös megoldáson alapszik, gondolom én..