Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

D.Laci

"én nem tudok még róla ,hogy valaki csinált volna ilyet"
Erre a megjegyzésedre reagáltam.

dcsaba

Lesz pár eladó 1Wattos lézerdiódám. További infóért katthttp://dcsabacuccai.uw.hu" TARGET=_fnew>ide.

x0bnhi5ag

Köszi, kimerítő válasz!!!!!!!!!!!!!!!!!

x0bnhi5ag

Köszi,nem tudom ilyen beszerezhető-e,diódában gondolkodom(csövet nem szeretnék)

c2nsu773m

De azért gondold meg egy 5W dióda áráért kapsz egy 40W csövet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

x0bnhi5ag

Abban bíztam hogy az 1-5wos diódákkal már lehet kezdeni valamit.Ezek az eszközök mire valók? A 40W ezek szerint már használható teljesítmény?.......(Bocsi az oktalanságomért de eddig még nem volt dolgom lézerrel.)

nmnrsytc

A 40W az olyan mindenes szerintem lehet vele gravírozni nagyobb sebességgel és vágni is.

c2nsu773m

Szeretnék kérni tőletek egy felvilágosítást!
Nagyon sokan vettek már itt a fórumon is diódát ,de még senki nem jelentkezett be egy működőképes darabbal.
Mi ennek az oka?
Ha esetleg mégis lenne valaki ,aki dolgozik ilyennel azt szívesen látnám!

c2nsu773m

Itt egy kép a Sneci lézervezérlőjével készűlt a Mach 3 -mal!
Folyamatos üzemmódban, nagyon kis wattal (10).
A felbontás kicsit nagy lett.
http://cnctar.hobbycnc.hu/TTamas/Laser/PWM%20laser.jpg" border=0>

000000000

" Mi ennek az oka? " szerintem meg hajtó eletronika!
valoszinüleg 5W dioda jó és müködne legaláb grvirozásra fa meg ilyesmi meg dekoros dolgokra!

D.Laci

Keresd vissza!
2008. dec. 01. 19:49 | Válasz | #705

x0bnhi5ag

Mivel" közkézen forognak" a pár W-os diódák azért érdeklődtem én is, hogy mennyire használhatók.....szóval tapasztalat?  

motion

És még ha jól tudom, MasterGY is 3W-os diódával (is) csinálja a tükörgravírozást.
Annyi a gondja, hogy tényleg lassú móka. :-)
Ha jól emlékszem egy kb. 9x13as képnek kell vagy 3 óra. (tükörbe)

dcsaba

Szia!
Alig várom, hogy megérkezzenek a diódák. Sajnos a fa alá nem fogom tudni berakni, de ha januárban jön csak meg, akkor is boldog manó leszek.[#vigyor2]
Amint megérkeznek nekiállok tákolni és kiderül azonnal mire elegendő 1Watt.

dcsaba

közben épül a CNC marógépem is. Ma elkészült a vázkeret, ami 1000x680mm.