Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

svejk

Köszi!
Ez most fixen töltött cső?
Az átfolyós előnyei, hátrányai?
A csőben elvileg UV fény van, azt nem kell eltakarni?

PSoft

Igen,ez egy 50W-os fix töltésű cső.
Az átfolyós csöveket nem igazán ismerem,még eddíg nem volt velük"dolgom".:)
Ha jól sejtem,talán Török-fórumtársunk dolgozik átfolyóssal.[#nemtudom]

Lehet,hogy nem mondok újat,az átfolyós "házi" készítésű CO-lézerről többek között például http://www.hobbycnc.hu/CNC/Laser/Laser.htm" TARGET=_fnew>Magi-Úr honlapján is olvashatsz.

Az UV fény...eddíg nem is gondoltam rá!
De,ha UV akkor valószínű,hogy nem kvarc üveg a cső.
Már észrevettem volna az UV-t.[#rinya]

Nem tudom...nálam nincs takarva a cső,de valami rácsos mechanikai védelmen már töröm a fejem régóta.
A csövet féltem!!!:))

svejk

Igen ott nézegettem régebben, meg ugye RC fórumtársunké is átfolyós, csak Ő mostanában el van veszve :(

svejk

Mekkora a hatásfoka egy ilyen csöves rendszernek?

000000000

~ kb10..15%
100W csö tápal kb 700..800W a össz fogyasztása ...hálozatrol gázlézerek már csak ilyenek!

PSoft

Köszi!

Tulajdonképpen erre én is kíváncsi voltam,eddíg nem is jött elő a kérdés nálam.

Kivártam...
Nem akartam "hüleséget" írni a Svejk-nek.:))

svejk

Még nem mérted meg egyszer sem valamelyik munkádat??? :)

svejk

No, ez egész jó...  
Egy rosszul összerakott, vagy direkt univerzálisnak készült gravírozónak/marónak sem jobb...

000000000

Argonál ez még rosszabb... hatásfok ott 1kW hálozati fogyasztáabol kijön 20..30mW lézer teljesitmény többi az hö formában távozik el a ful kerámia alpu rezonátorol!  maximum rezonátor hossz növelésel tudják növelni a hatásfokot semi másal a gáz lézereknél...

PSoft

Neeem...

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/szm%e1jlik/comp12.gif" border=0>

robokacsa

ez a kis panel kerül 300 ezerbe, a 256 megás pendrive-val, és pár kábellel?????
plusz még megvehetem a mechanikát, a lézer cuccokat , és a step dir végfokokat külön???

c2nsu773m

Hát senki se mondta , hogy olcsó egy lézergép!

c2nsu773m

T.Robitól már komplett gépet kapsz ennyiért!

robokacsa

ki is az a T. Robi?

nmnrsytc

Tisztelt robokacsa !

Ha nem ismered még T.Robit akkor légyzíves lapozz vissza és olvasd el , van kép is videó is miket alkottot, visszább megtalálod az elérhetőségét is.