Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Ááá, nem nézett el semmit:)  
Mivel a nulla az semmi. Lehet, pont az a semmi hiányzik a végéről:))  

PSoft

Mert ott,a fej,illetve a lencse magasságállításával lövöd be a fókuszpontot az anyagra.
Az egyik legegyszerűbb módját pld.ezen a képen is láthatod:

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Munk%e1k/S%e9ma/IMG_0298.JPG" border=0>

ht0cjk58i

Köszönöm uram,így már vágom,tiszta minden.Már csak azt szeretném tudni, hogy kb. mekkora tengely sebességet ajánlott tervezni?A hossz irány ahogy látom nem mérvadó,inkább a kereszt irány a lényeges(gyors).

motion

Így van Danibá!!
Nem néztem el semmit.
#2091 neked is szól!

ht0cjk58i

Ez a te géped?

c2nsu773m

Ajánlanám hogy egyforma áttételt tegyél a X Y tengelyre!!!
Mindkettőnek gyorsnak kell lenni.
5mm től 5cm.

PSoft

A hossz irány is mérvadó.
Gondolom nem csak gravírozni,hanem majd vágni is akarsz vele.

Hogy mekkora tengelysebességet ajánlott tervezni...?

Sokmindennek a függvénye,pld.mekkora gépet tervezel,milyen anyagokból akarsz építkezni,mekkora gépmerevséget tudsz elérni....

c2nsu773m

Látom szépen sárgúl az asztalod![#vigyor3]

PSoft

Igen,közösen építettük a Haverommal.

c2nsu773m

A csőtartót miből csináltad?????

PSoft

Találós kérdés:

Mi történik egy 100W-os faszán bedrótozott lézercsővel,ha megpróbálod a cső tengely irányú fordításával a beszorult légbuborékot kikergetni?

PSoft

Gumibélésű 60-as csőbilincsek tartják a csövet.

c2nsu773m

Csak nem eltörted?
Én elkezdtem az egész gépet emelgetni , hogy kiengedjem a bubit ,de még mindig van benne egy kicsi. De mamár nem érdekel....

PSoft

Ha csönd van,akkor először hallasz egy pattanó üveghangot.

Közvetlen utána olyan két másodpercig elhúzódó psssssssssssz hangot lehet hallani.

És mikor mindezt fölfogtad agyilag,hosszúmásodpercekre elsötétül előtted minden.

Utánna spontán jönnek azok a cifra szavak,mondatok,amit a magyar oly változatosan tud,mint ahogy senki más.

"De mamár nem érdekel...."

Engem sem fog....soha többet!!!!  
[#falbav][#falbav][#falbav][#falbav][#falbav]

000000000

Mély együttérzésem!  
Mit lehet mondani ilyenkor? Jó regenerálódást az idegeidnek és a pénztárcádnak!  

Minden tiszteletem neked, amiért elmondtad. Mások okulására.

A cifra szavak közbenső szünetébe, halladszot ahogy a tulnyomásod csökken:))