Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

ht0cjk58i

Helló Urak

60w-os co2 lézerrel milyen anyagvastagságot lehet vágni, pl:plexi,vas lemez?
Co2 lézervágóhoz mi kellene?

2nbj3n5m

Tiszteletem.
Hogy ni kell? Furcsa a kérdés. Pl: Pénz,Pénz.
Vas nem megy vele.Máskülömben:Bör.fa.plexi,gumi
márvány Stb.
Janko

ht0cjk58i

Na nem jól tettem fel a kérdést.Hardveresen mi kell a géphez,co2+táp+stb...

c2nsu773m

Mennyél át a készűl a gépem rovatomba , nézz szét....
Hardveresen? Vas, alumínium,réz,üveg,műanyag...
Kell egy gép, mechanika,lézercső vagy dióda ezekhez táp, tükrök , lencsék , vezérlősoftware....
60W szinte mindent lehet vele gravírozni ,vágni talán 8mm rétegeltet ávisz kurvalassan, plexitből 1-1.5cm, vasrol ne is álmodjál!

motion

Tamás!
Én a saját szememmel láttam, hogy egy tizen-pár W-os, max.20W-os csővel a 20mm-es plexit szépen vágták.
Igaz elég lassan, (kb.30mm/perc) de tökéletes minőségben.
Semmi extra nem volt. Csak a sugár...(CO2 lézer)
Hogy van ez akkor? Mi befolyásolja még ezt a "vágós" dolgot?  
Létezne, hogy egy kínai cső/optika ennyivel rosszabb lenne, mint egy neves rendszer?

c2nsu773m

Hát azt én is megnézném!!!
20W ???? Valamit elnéztél.

ht0cjk58i

Köszönöm urak a segítséget.

ht0cjk58i

Dekorációs célra használt lézerhez a fejet kell emelgetni?Vagy csak teljesítményét kell szabályozni?

ewssp032s

Udvozletem mindenkinek '

Kis segitsegre lenne szuksegem !
CO2 leyerben leteyik kek valtoyat is? Honnan lehet ezekrol bovebbet megtudni? van e kulombseg hatasfokban a hagyomanyos es a kek lezer kozott ?

Elore koszonom a valaszokat !
Feri

c2nsu773m

Te most hülyéskedel velünk mi?
Azt akarod mondani ,hogy színezik a gázt?
Vagy a palackja kék színű?

c2nsu773m

Talált !!!
Mindkettőt!!!!

ht0cjk58i

Szóval akkor ugyan olyan 3 tengelyes CNC kell mint 1 sima maróhoz?A Youtubon vannak olyan gépek amelyek a fejet nem emelik az hogy van?

motion

Azoknál az asztal mozog.
Ez csak arra kell, hogy a különböző vastagságú anyagokhoz be lehessen állítani a fókusztávolságot.
Mert a fókusztávolság egy fix érték -ami a lencsétől függ- , a megmunkálandó anyagvastagságok pedig eltérhetnek.
Ehhez nem kell egy komplett harmadik tengelyt építeni, kézzel is beállítható...

motion

Debrecenbe járva bármikor megnézheted. Csak a tulajjal kell egyeztetni.
A cső mérete alapján sem lehet nagyobb teljesítményű.
Viszont ez egy amcsi gép...

c2nsu773m

Ok!
Ha egyszer arra járok benézek!
Akkor minek veszek én 100 wattokat?! [#confused]