Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Béni

Albániából hozott egy hazánkfia kézi faragásokat. (Ő el is hitte, hogy az.)
Itt-ott valóban bele volt ütve vésővel, de már náluk is a CNC a divat.[#nyes]
Egyébként az erdélyi faragásoknál is egyre gyakoribb a gépi munka.

KoLa

Ez olyan mint amikor megjelent az elektomos gitár a zenében, az akusztikushoz képest egy új művészet lett belőle!
A fafaragással is ez a helyzet, ha egy éles szerszámmal végzed és látod az alapanyagban hogy mi lesz majd belőle, akkor művész vagy!mert már a fejedben létrejött a mű! már csak a forgácsot kell lefaragnod róla...
Viszont ha a faragásra szánt időt tervezésre fordítod akkor már nem vagy művész?
Szerintem ez a modern művészet!
A korlátainkat jól kiegészíthetjük egy számítógéppel!így azok is tudnak alkotni akiknek nincs kézügyességük, viszont vannak elképzeléseik, amiket nehezen tudnának megvalósítani gépek nélkül.
Persze ha egyet csinálsz valamiből akkor OK!sok munka, és szép az eredmény!mintha kézzel faragtad volna.

s7manbs8

Persze. Még ha algoritmus generálja a famintát, akkor is azt is valaki megírta. :)

KoLa

Algoritmus? faminta? megírta?
Sajnos ez van, még ha nem is értem!

000000000

Érdekelne még az is, hogy ezekkel amiket ti építetek, acél lemezt tudtok e vágni?
Bocs ha butának tünnek a kérdéseim, de eddig átléptem ezek felet mert túl távolinak tünt és kézzel foghatatlannak. De jó pap is hóttttig tanúl......... :)

c2nsu773m

Mint sok hozzád hasonló kezdőnek, ajánlom hogy olvasd el a lézer topikot előről!!!
Az épűl a gépem topikban van egy most készülő lézer is...

000000000

sajnos az még álom egy jo darabig a hobbista számára acélvágás lézerel igy marad a plazma!:(

000000000

viszonyitás képen egy adat...
3.5KW co laser ~ 10600nm + segéd gáz a vágáshoz
- acél 20mm
- kromacél 12mm
-alluminium 8mm

kfhhyweby

Sziasztok!
YAG lézer tulajdonosok jelentkezését várom magánban,akik vállalnának alura gravírozást!

ewssp032s

Udv.
Van e valakinek tapasztalata, NewlySeal es NewlyDraw softverrel.
Van egy kinai lezergravirozom, amihez a Seal program van. Ezzel sajnos nem lehet konturt vagni, gravirozni de ugy ertesultem a Draw valtozattal lehet.
A gyarto weboldalan nem talaltam letoltesi lehetoseget. Az importort meg mar nem talalom, egy "uj", de reg vasarolt geprol van szo.
Valaszokat koszonom

000000000

Szia! Nekem is kínai gépem van. Moshi Draw progit kaptam hozzá, ezzel lehet kontúrt vágni. De ha gondolod adok neked telszámot , akitől én vettem nagyon korrekt és segítőkész.

c2nsu773m

Sophy ez szopy! :)
Akkor mit lehet ezzel a programmal csinálni???
"Ezzel sajnos nem lehet konturt vagni, gravirozni de ugy ertesultem a Draw valtozattal lehet."
Dobj már fel erről a gépről egy képet...

c2nsu773m

A Moshi Draw progit inkább ne reklemozd, borzasztó!
Nem lehet beállítani egy másik gépre!

ewssp032s

Hello !
Anyira nem erzem szopinak, mert csak ki bogozok belole valamit. Program csere, vagy ha mas valasztas nincs akor marad a vezerlo csere.
Ime, par kep a cuccrol:
http://www.creatiipublicitare.ro/images/mixtet/MiniLaser1.jpg" border=0>
http://www.creatiipublicitare.ro/images/mixtet/MiniLaser4.jpg" border=0>
http://www.creatiipublicitare.ro/images/mixtet/MiniLaser2.jpg" border=0>

000000000

Szia!
Én is nézegettem az ilyen tipusú gépeket.
Milyen minőséget lehet elérni ezzel pl. kétrétegű gravír anyagba?
Megmunkált (gravírozott) alapanyagokról, tárgyakról tudnál esetleg képeket felrakni?
Üdv!