Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Ezt le tudná fordítani valaki?

Ingredients:
Front Optic. Flat 80% reflective, Typically Zinc Selenide or Germanium Window, reflective coated.  
Rear Optic. Concave 100% Reflective, Typically Copper coated Invar Metal  
Laser Tube, Fabricated as shown below
High Voltage Supply. Neon Sign Transformer works, Current regulated DC is better.  
Vacuum Pump. Capable to ~ 1 Torr or Better Absolute Pressure  
CO2 Laser Gas Mix. 80% He + 15% N2 + 5% CO2 . May be purchased premixed.  
Pressure Regulator and Needle Valve for Gas
Cold Running Water for Cooling  
ALSO:

Small Visible Laser for Pre Alignment  
WELL INSULATED Tool for Adjusting Mirror Alignment  

000000000

Letoltotem a videót, de csak a hang megy, a kép fekete. Nem tudom, hogy nálam lenne-e a probléma? Minden valamirevaló kodec-em megvan.[#nemtudom]

000000000

"elvileg", mert nálam hibátlanul megy a videó![#wink]
Valami hiányzik nálad!

000000000

Megpróbálom mégegyszer letolteni.

000000000

Talán frissíteni kellene a Media Player-t (nekem 10-es van)!

000000000

9-es volt, most frissítem.

000000000

Frissítve 10-re Nem és nem!Pedig minden innen letoltott videó megy. Úgy néz ki, hogy hujén halok meg, pedig érdekes lehet.[#falbav]

000000000

Szia rc!
Nagyobb videoid vannak a lézerről?
Ha lehetséges küldenél, vagy valahová feltöltenéd?
Ide jöhetne 1G-ig.:konczcnc@gmail.com

000000000

Próbálj felrakni ujabb codec packokat!

000000000

Egyenlöre ennyi.
Folyamatosan csinálok felvételeket a mostani munkákról is ( a tükrös hozzávezetés ), de én mindig csak akkor teszek közzé valamit, ha az már tökéletesen működik.

rcnn85cxp

Üdv rc! A lézer teljesítménye nem csak ezen összetevők függvénye. Zárt rendszerű CO2 lézer teljesítménye, ami kb 1m hosszú cső, tudomásom szerint, optimális esetben 100-150W lehet. Lásd orvosi lézerek. (LASRAM) Nyilt rendszerű lézernél a teljesítmény már lehet több, de turbina nélkül nem gazdaságos üzemeltetni, mert a gáz hűtése problémás, és ha felhevül, a teljesítmény csökken. Küldj priviben képet!
mechanikus

rcnn85cxp

Üdv RC!

Le a kalappal!  Láttam a képeket a lapon. Nagyon ügyes vagy!  Most töltöm a videót. Kíváncsi vagyok!
mechanikus

rcnn85cxp

Üdv!

Valamiért nem sikerült megnéznem a videót. Sebaj! Azért a fényképek jók!
mechanikus

000000000

Ez nem igaz!!!

000000000

Várjcsak, most hogy visszagondoltam, lehet,hogy igazad van :)