Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Az már halott sajnos (egy "jóakaró" a nyitott file tárat törölte)! A budi düljön rá![#boxer]

000000000

Helló!
Majd újból teszek fel képeket és videót.

000000000

A gépemen megtalálta az egyik régi videódat! Feltettem a File Tárházba (http://magiist.fpn.hu/Kepek/lezer1%20017.avi" TARGET=_fnew>Teszt vágási videó rc-től)!

000000000

Megnéztem a videót!

Veszélyes játék elnézve a polcon a vegyszeres flakonokat!!

rcnn85cxp

Üdv HobbyCNC!

Nekem most sem sikerült megnéznem! Egyszerű mobilos kapcsolatom van, egy fél órán át töltött, de nem indult el a lejátszás. Képeket nem tudnál felrakni?
Mechanikus

000000000

Sajnos ennyit találtam a gépemen! Talán rc barátunk tud segíteni majd!

000000000

Sziasztok! Nem tudom látta-e már ezt valaki:
http://www.altair.org/CO2laser.html" TARGET=_fnew>Házi építésű CO2 lézer

Angolul van, de jó a szöveg: VIGYÁZAT!!! A megmaradt szemmel ne nézzen a sugárba! :-)))

Üdv: Giorgio

000000000

Helló István!
Küldtem anyagot.Átment?

000000000

Még eddig nem jött semmi![#nemtudom]

000000000

rc!
Meg jöttek a file-ok, majd kiteszem![#eljen]

rcnn85cxp

Üdv!

Most már láttam. Igen ez egy elvi megoldás a házi CO2 lézerre. De ha jól sejtem, (ez égő, de én sajna nem tudok angolul) ez is egy nyitott rendszerű gázlézer. És ezzel 40W teljesítmény érhető el!  Tudom most útáltok, de a tény az tény. Lemezmegmunkáláshoz, ez karcsú! Én csak gratulálni tudok rc. barátunknak, a saját építésű lézeréhez, és annak teljesítményéhez!  
Várom a képeket!  Üdv: mechanikus

000000000

A lézer teljesítménye több tényezőtől függ.
-Cső hossza, átmérője,a gáz nyomása,feszültség nagysága stb
-könnyen ki tudod számítani az 1m lézercső teljesítményt, hiszen mint mondtad 3m-es csövek voltak a 2500 W-os gépetekben. 2500/összes csőhossz.
üdv

000000000

Sziasztok!

Védőszemüveget mindenképpen használjon, aki lézerrel játszik, mert a legnagyobb probléma ezeknél a berendezéseknél, hogy 950nm felett van a fény hullámhossza és ezért nem látható. Egy sima műanyag védőszemüveg viszont az esetleg visszaverődő sugarakat simán megfogja.

Én dolgoztam már lézeres darabológéppel, volt, hogy egy-két környezetben lévő tárgy megolvadt.
Mindenesetre használjatok védőszemüveget[#ejnye1]

000000000

Csakis üveg szemvédőt szabad CO2 lézer esetén használni!!!

000000000

A weblapra kiraktam a képeket és videókat!
Kellemes böngészéseket!