Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Örülök, hogy közelít a véleményünk.
Pontosan erre a problémára hívtam fel a figyelmet, hogy ismerve a hobbystákat mindent meg szeretnek nézni és fogni.
Tehát a lencséket nem a karcolódás elkerülése miatt nem szabad kézzel érinteni!
Tisztítani pedig kizárólag acetonnal szabad.

svejk

Sziasztok!
Rc,hogy áll a lézer project!
A többiektől kérdezném,tud-e valaki konkrét árajánlatot kb.10mm-es fa átvágásához való lézeregységről?
Köszönettel: Németh István

000000000

Helló!
A lézer tökéletes. Fókuszáló lencsével a 20-30 mm-es fát simán vágja. /az 1,5 m es lézer /
Sajnos a cnc-m a lézerhez túl lassú / 11.mechanika /. 0,5-1 m/s sebesség kellene.
Ezért a gépet elbotoltam és gyorsan építeni kezdtem egy újat, amit áttétellel maráshoz és lézeres megmunkáláshoz is lehet használni.
Közben megszívtam a Marchant-tal /lineális hajtások/, de úgy néz ki, hogy a londoni barátom lerendezi vele az ügyet, csak veszítettem 2 hónapot.  

000000000

Szia!
Ezt a Marchant-ot kerüljük nagy ívben? Mi a tapasztalatod?

j3rx6bsjd

Szia!
Próbáltál esetleg valamilyen fémes anyagot megmunkálni vele?
Ha igen,milyen tapasztalataid vannak vele?

000000000

Hi!
Ha nagy nehezem megkapom az árút, vagy a haver visszaszerzi a pénzt, nem foglalkozom vele többet.

000000000

Hi!
Kecsegtető fémmel is a lézer.
Az a bajom, hogy fémnél nagyon pontosan kell tartani a fókusztávolságot és eddig csak kézzel mozgattam a munkadarabot alőtte ami nagyon pontattlan.
Ezért lenne már jó ha kész lenne az új CNC.

000000000

Hogy mik vannak ? http://wickedlasers.com/" TARGET=_fnew>wickedlasers.com http://www.wickedlasers.com/img/user_gallery.jpg" border=0>

000000000

Sziasztok

Lehetséges-e 150-200000 ft.-ból kihozni hobby lézert 0,5-1 mm vastag fémlemezek(számítógép oldallapja) kivágására.
Ha igen, hol keresgéljek ez ügyben.

Üdv.: Jagger

000000000

Nem ! 150-200 eFt.-ból biztosan nem. Egy kicsit több kell.
1 mm fémlemez vágásához min 200 W-os CO2 lézer kell.
Nagyfesz, lencsék, gáz, vákumszivattú, üvegcső, gyors CNC stb.

000000000

Üdv

Köszi a gyors választ. Mindenképpen akarok építeni(építtetni) egy ilyen lézert.Akkor többet szánok rá és később lessz kész. Egy kis segítséget kérhetnék, hogy milyen úton induljak el.  

Köszi: Jagger

000000000

Segíteni akkor tudok, ha személyesen megkeresel.
A sok kisérletezgetést nem lehet a fórumon pár mondatban átbeszélni.( nagyfesz., lencse beállítás, vákum beállítás stb.)

000000000

Szia rc

Küldtem neked e-mail-t

Üdv. Jagger

ifarkas

Érdekelne engem is a lézer, ha tudnál segíteni.

000000000

Ha valami érdekel írj mailt.