Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

Egyújabbgépépítő

Ne haragudj de nem értem miért növelné az értékét.
A reáli felhasználási terület: 3D nyomtatók, lézer garnírozók és kisebb CNC gépek.
Ha megnézed a használható parancsokat, nemcsak az aktuális pozíciót lehet lekérdezni, hanem kiadhatsz move parancsot soros porton.
Így nem csak step/dir üzemmódban használhatod.
És amint írtam meglehetősen tele van a panel, nem igazán férne el rajta még 4 db csatlakozási pont.
És természetesen hogy használni tudd az ABI kimenetet, módosítani kell a firmware-t.

3m9kaxws5

Sziasztok.
van 2db Nema23, 2.1Nm, 2.8A motorom milyen vezérlőt ajánlanátok hozzá ha lézert gravírozót szeretnék építeni.

B.Zoltán

DM542 vezérlőnél én nem vennék drágábbat.
A esztergám vezérorsóját ugyan úgy meghajtja 650 ford/perccel, mint ami dupla annyiba kerül.
Gondolom a lézerednek is megfelelne.
Persze vannak ettől olcsóbbak is a 3D nyomtatóké, de azt nem tudom, hogy a 2A körüli áramával szóba jöhet-e.

DM542 driver

Kereshetsz még szimpatikusabb eladót is, van 100%-os is.

3m9kaxws5

köszönöm szépen.

Egyújabbgépépítő

Ma sikerült egyezkedni a beültetéssel kapcsolatban.
Ha legalább 50db -ot megrendelünk 13500,-Ft lenne darabja.
Ebben egy komplett beültetett meghajtó felprogramozva és 1 db mágnes van.
A NYÁK természetesen Kínában készül.

dtb

Én akkor 4db Nema23-as verziót fixálok.
Viszont lenne egy javaslatom/kérésem.
Akiknek van nagyobb kapacitása 3D nyomtatásra, egyuttal nem nyomtatná ki a szükséges mennyiségű kereteket? Természetesen nem ingyen gondoltam, és nem tudom, ténylegesen hány darabra lenne igény, de hátha másnak is lenne ilyen igénye.
Tehát igazából kellene 4db vezérlő, és 4 darab keret.

PSoft

Ha odáig jut a projekt, nem látom akadályát, hogy "beszálljak" a keretek nyomtatásába.
Persze akkor, ha István is bólint rá,és rendelkezésre bocsájtja a munka file-t.

s7manbs8

Mekkorák a méretek ?

Nekem is van szabad kapacitásom nyomtatásra.

Egyújabbgépépítő

Nagyon örülök ha van aki vállalkozik a nyomtatásra.
Természetesen mindent megosztok ami szükséges.
Sőt jó lenne ha van még ötlet hogyan lehetne jobb NEMA23 adaptert nyomtatni.

Szerintem érdemes lenne egy külön topikot kérni a témának.

Miki2

Kérek (egyenlőre) 2 db-ot.
NEMA23 adapterrel, 3,5 A-es terhelhetőséggel és valamilyen magyar nyelvű leírással. Olyan egyszerű dolgokra gondolok, mint pl. a ragasztó típusa a mágnes ragasztásához, és egy egyszerű manuál a vezérlő beállításához, bekötéséhez.
Adataim a nevem alatt.

D.Laci

Egyújabbgépépítő

Már kértem a rendszergazdát, hogy kapjon egy új témát a SmartStepper számára.
Mindenkit arra kérek, ebben a táblázatban erősítse meg igényét.
Lehetőleg a darabszám háttérszínét mondjuk zöldre változtatva.
A gyártás 31 munkanap, 6 hét miután tisztázódott a darabszám.
Mivel meglehetősen nagy összegről van szó, nem tudom megfinanszírozni.
Amint tisztázódik a darabszám előreutalást fogok kérni.
A gyártás indításához nekem is előre kell fizetnem, jelentős kedvezményt kaptunk, de az alkatrészek képviselik a költségek jelentős részét.

MoparMan

Vigyétek át ide a témát: [#t263#] [#kacsint]

uhf57gbx7

Sziasztok !
Kérdésem lenne H2 CNC controllerhez Milyen motrot tudok használni már mint típusra amit maximálissan elbir . Nekem kb 2,5 3 Nm kellene .És ugyebár elérhető áron .
Ha valakinek van szivesen meg is venném .

4umhue7vh

Egy kis érdekesség. Itt ez a motor, kicsit megtévesztő adattáblával, a neten semmit nem találni róla.
 Akár mi is van ráírva ez egy bipoláris léptetőmotor,kipróbáltam egy DM860 veezérlővel 48v-ról 10perc után tűz forró. Még jó hogy nem volt itthon 220-as vezérlőm.[#conf] Egyépként 40v körüli feszről jól müködik, kb 4,5 Nm lehet a nyomatéka.