Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

dtb

Ez igaz, de lényeges a hiba visszacsatolás. Nekem olyan closed loop-os (kínai) léptetőm van, aminek van ARM kimenete, ha hiba van, le lehet tiltani a további munkát. Gondolj bele, két oldali hajtásnál megáll az egyik motor, te meg nézed, ahogy eltekeredik az Y hid...

dezsoe

Ártól függően 3 vagy 6 db-ra én is beszállok. Nagyon igényes kis szerkezet!

morvfer7

3 db engem is érdekelne.

xt79ipd3

A további részletekre én is kíváncsi lennék. 3 darabbal lennék érintett.

000000000

"..erős.."

Mitől erős és hány %-al erősebb mint az érzékelő nélküli léptető motor? Az eső M/n karakterisztika ugyanúgy megmarad (nagyob fordulatoknál lecsökken a nyomatéka), hiszen a léptető motorból nem lesz AC vagy DC szervomotor, "vasba öntött" az alap képessége.

prinx

Üdv, 4db-ra vevő lennék, esetleg ha Nema34 léptecsekre is lenne ahhoz is érdekelne ha jó áron lesz.
Köszönettel H.Attila

ANTAL GÁBOR

Vártam a negatívumokat is .
 Tippem  ( is!) volt a beíróra.  ( süllyedt talált : T45 alias Robsy ) )

.Csinálj olyat mint István és azután fanyalgás helyett mérd ki !  Csodálkozni fogsz   .....

Jenei László

Üdv! Ártól függően 4-8db érdekelne.J.Laci

sastas

Gábor, legalább 3 darabra én is vevő vagyok.
Robsy-tól mit vártál? Fotókkal dokumentált utánépítést [#taps][#violent]

000000000

Nem kell ez a mellébeszélés, személyeskedö duma, az igazságról, a szakmai tényekről beszélj, amit felvetettem, mert arról egy szavad se volt!
Nagyon fontos lenne két összehasonlító M/n diagram egy closed loop és egy open loop esetről azonos motor esetén. Az egyértelműen mutatja majd, mekkora csak a javaulás.

Mellesleg a 2017-ben a fehérvári talin is egy Easy-servo kapcsán ezt a technikát bemértem, tehát kár mérésre buzdítanod régen megtörténtek.

000000000

Téged is megkérnélek, hogy a téves előitéletes szövegedet hanyagoljad velem kapcsolatban, szakmai alapon vitázz velem, és az energiáidat inkább pl. normális, helyes alkatrész rajzok elkészíétésére fordítsad!!![#ejnye1]

ANTAL GÁBOR

Tartsd meg a mérési eredményeidet és ne légy kerékkötője egy hasznos dolognak
   Kár duzzogni!  Jó és hasznos dolog amit felvetek    
   Ja hogy nem a te fejedből pattant ki . Sajnálom..
 Hát igyekezni kell ... Én még nem láttam olyan komoly mikrokontrolleres egységet (megépítve) felprogramozva  tőled  mint amit István napi szinten tud .
 A CD4011   NE555 korszaka lezárult  ( bármennyire is fájdalmas)

000000000

"ne légy kerékkötője egy hasznos dolognak
Kár duzzogni! Jó és hasznos dolog amit felvetek
Ja hogy nem a te fejedből pattant ki"

[#csodalk][#nyes]

Kértelek már, ilyen ok nélküli személyeskedő szöveg helyett inkább nézz utána a szakirodalomban, mekkora az M/n görbe változás.

Mellesleg gratulálok Istvánnak, (természetesen semmi irigység nincs bennem), és felőlem 1000 darabig meg se álljatok, csak azért tudjátok, mit is vesztek, és mit is reméltek ettől, és mik a száraz műszaki tények.

sastas

Már megint keresed a kákán a csomót.
Más témában leírtam már, de most kifejezetten Neked címezve. Mutass is valamit, ne csak a levegőbe beszélj. Én(személy szerint saját szememmel) több gépet, mérési módszert és dokumentációt láttam már Gábortól. Te mindig csak írogatsz itt a görbékről meg a száraz elméleteidről, de egy képet, vagy doksit ami alátámasztana, igazolna nem vagy hajlandó prezentálni.
A részedről sem érkezett semmi érdemi adat csak behánytál egy mondatot. Aztán ahhoz ragaszkodsz foggal körömmel, hogy más mennyire hülye, hogy nem hallgat rád. Mutass valamit. Addig minden csak fikázás.

ANTAL GÁBOR

Majd Moparman úgy is kitörli   De nem hagyom hogy az utolsó bejegyzés a tied  legyen :
 Egy kérdés : nem jutott benzin az Alekó-dba ?
 Bp - Debrecen nem oly nagy távolság .   Személyesen is meggyőződhettél volna arról amit állítok ...