Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

bicme92us

ok 6 kivezetés van (fizikailag)?

000000000

Igen fizikailag ahogyan a foton is latod.

bicme92us

000000000

3813-as beszólás alább

000000000

3815 bocsi...ay a bipolaris es a 3814 a ket unipolaris

000000000

Mi köze at autotrafónak a léptető motorhoz?
Az autotrafónak hány tekercse van és annak hány kivezetése?
Minden kivezetés után egy újabb tekercsnek fogható fel. Kezdő végző kötéssel. Nemde?
Tehát egy tekercsnek akkor is két vége van. Ha egy vége van, akkor a másik beszakadt, ha nincs vége akkor végtelen, ha három vége van, akkor az két tekercs egymással sorba kötve.

000000000

Nem az a baj, hogy nem kapsz részletes magyarázatot.
Már kaptál, csak nem tudod kezelni, mivel nem érted a tekercsek elrendezését és kötését.
Ha szétszedted, akkor látnod kell minden tekercsvéget. Vagyis 8 véget kell látnod.
Ezeket kell(ene) beazonosítanod, ki kivel és miért. Utána átrendezni a megfelelő kötésmódra.
Én most alakítottam át 6végű unipolárist 4 végű, párhuzamos tekercsű bipolárissá.
De ismeret nélkül csak leírás alapján nem fog menni.

B.Zoltán

Én szívesen elmondom, ott a Skype címem, ha tudsz, hívj fel, egyszerűbb lenne, ha mondanám, és csinálnád közben, mert így hosszadalmas lenne, ha oda-vissza írogatunk.

000000000

Köszönöm az ajánlatot...ma mar késő van de talán élni fogok vele a közel jövőben.

bicme92us

Ok, kérdezted a bi-polárist. Négy  vezeték . kettő - kettő összetartozik, összetartozó kettőt felcseréled, változik a forgásirány

B.Zoltán

Ohm mérővel megkeresed azt a tekercset (két kivezetést), aminek a legnagyobb az ellenállása. És a közepét is könnyen megtalálod, mert annak az ellenállása a fele.

Annál a vezetéknél két huzalnak kell odamenni, azt szét kell bontani.
És ezek után már tudod párhuzamosítani a tekercseket.

000000000

Igazad van...egy kicsit tényleg megkavarnak a dolgok de muszáj valahogyan megértenem....önfejű vagyok..:)Majd csak rájövök...szerintem logika az egész...csak nem kapom a fonal véget :)

000000000

Zoltán ezt kerestem és kérdeztem az előbb is és köszönöm a válaszodat!!!!

bicme92us

Végtére igazad van, de az autotrafó, mivel egy tekercs, sok leágazással, attól még egy tekercs marad. De, ha a leágazásokat (is, külön mérjük) akkor Neked is igazad lehet.

000000000

A leágazásoknál mindkét vég ki van vezetve. Ez most vagy el van vágva, vagy csak tisztítva, ez technológia kérdése. Innentől kezdve külön tekercs.