Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Amiket én eddig átalakítottam, az síma ügy volt.
Csak ismerni kell a lelki világát.

000000000

Sziasztok!
Szervusz András!
Feltöltöttem két kepét....amint írtad a motor lelkét...ha nem túl nagy keres adnál hozza egy utasítást hogy hogyan lehet ezekből unipoláris motorokat varázsolni? Jó lenne ha jelezned a kepén valahogyan hogy hol és mit kell eloldanom és újra bogoznom...nem tudom látható-e elég világosan hogy 8 tekercses.Esetleg jobban bontsam szét vegyem le a nyákot hogy jobban bele lehessen látni?...Küldheted a magyarázatot emailban is de itt is jó lenne mert talán mások is okulhatnak belőle.

000000000

Esetleg itt van egy harmadik is [img]http://kepfeltoltes.hu/view/130130/2740_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>http://kepfeltoltes.hu/thumb/130130/2740_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Szerencsétlenek barbár módon voltak egy kicsit bontva :) ettől függetlenül meg felhasznélhatoaknak ítélem.

zoli0302

Szia !
Van ennek a motornak adattáblája ?
A 8 tekercs 5 kivezetéssel értelmetlennek tűnik..

zoli0302

Nagy valószínűséggel a piros és a kék vezetéknél kell megbontanod, a fehér kivezetéshez kapcsolódik a barna vezetékhez tartozó másik tekercsvég, a barnához a fehér vezetékhez tartozó másik tekercsvég.A másik felén ugyanez a helyzet csak a szinek mások

000000000

Rajzot nem kaptam róla...de kaptam leírást...ez szerint én tévedtem az utóbbi amin 6 kivezetés van az bipoláris :Detailed Description
MFG: SANYO DENKI
P/N: 103G770-1856
NEMA: 23
COIL: 3.5V/1.5A/2.4ohm/2.9mH
TYPE: 2 Phase Bi-Polar 6 lead
STEP ANGLE: 1.8 deg
6.5mm dia. X 18mm steel shaft with a pressfit 3/4” dia. 25 tooth, plastic cog belt gear. Ball bearings, 5in leads. Removable anti-vibration bracket with mtg. ears. 4 corner mounting holes (motor).
L: 2-1/8"(Body) Sq: 2-3/16" WT: 1.3

Most mar csak azt kell tudnom hogy hogyan csináljak a 6-bol 4-et valamint az előbbi kettőnél az 5-bol 4 kivezetést.

000000000

Rajzot nem kaptam róla...de kaptam leírást...ez szerint én tévedtem az utóbbi amin 6 kivezetés van az bipoláris :Detailed Description
MFG: SANYO DENKI
P/N: 103G770-1856
NEMA: 23
COIL: 3.5V/1.5A/2.4ohm/2.9mH
TYPE: 2 Phase Bi-Polar 6 lead
STEP ANGLE: 1.8 deg
6.5mm dia. X 18mm steel shaft with a pressfit 3/4” dia. 25 tooth, plastic cog belt gear. Ball bearings, 5in leads. Removable anti-vibration bracket with mtg. ears. 4 corner mounting holes (motor).
L: 2-1/8"(Body) Sq: 2-3/16" WT: 1.3

Most mar csak azt kell tudnom hogy hogyan csináljak a 6-bol 4-et valamint az előbbi kettőnél az 5-bol 4 kivezetést.

000000000

Egy biztos, hogy a kötéseket szét kell szedni és akkor lesz 8 véged. Ezeket kell megfelelően összeválogatni. Ha minden igaz, akkor két színű a tekercselés. Az már egy támpont.
De ha nem ismered a motorokat egyáltalán, akkor bátorság nekifogni de nem lehetetlen.
Tudni kell melyik a tekercs kezdő és végző kivezetése.

000000000

Ok. ha szétszedtem akkor elkezdem kimerni a végeket és az egyformákat párosítom mi eltérő azokat kihagyom.Most mar csak nyit kellene tudjak hogy melyik mutat nagyobb ohmot ha a tekercs két véget merem ki vagy ha a végét és a közbeeső kivezetést?

000000000

Egy tekercsnek két vége van, aminek csak egyféle ellenállása. Minden egyéb ellenállás érték már nem egy tekercset jelent. Ohm mérővel meg nem méred, hogy melyik a tekercs kezdete és melyik a vége.

LittleSV

Ez lehet ad némi támpontot: http://dl.dropbox.com/u/9943708/CNC/leptetomotorok.doc" TARGET=_fnew>Léptetőmotorok

bicme92us

© gyozo_33 #3819
Az unipoláris.
Hat kivezetésből, hogy lesz nyolc)

bicme92us

És mi van az autótrafóval? Hány tekercs?

bicme92us

És mi van az autótrafóval? Hány tekercs?  

000000000

Nem értettem a hozzá fűzésedet...Én azt próbáltam írni hogy bipoláris és nyolc tekercs latszik de 6 kivezetés van rajta amiből nekem elég lenne a bipoláris vezérléshez a 4 kivezetés....tehát azt kellene megoldanom hogy 8 tekercs és 6 kivezetésből maradjon 8 tekercs és 4 kivezetés. A másik kettőnek szinten 8 tekercs latszik de 5 kivezetés van.Ez mar több mint biztos unipoláris és ugyanúgy a nyolc tekercsből az 5 helyett 4 kivezetés kellene maradjon. Ez jó kérdés de majd elviszem őket egy tekercselő szakihoz talán az tudja a megoldást.....ha mar itt nem találok rá valakitől egy részletes magyarázatot hogy hogyan merjem ki a tekercs végeket és hogyan válasszam le az áthidalásokat a tekercsek között.