Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Szereztem egy L297-t. Melyik kapcsolást érdemes építeni hozzá?

000000000

Szerintem tervezz hozzá egy áramkört. A fél-egészlépést csináld jumperelhetőre. Ha L298-at használsz hídnak, akkor az adatlap alapján kötögesd be. A step/dir jelet válaszd le optoval. Tegyél be sorkapcsokat a motornak meg a tápnak...
Az RC tagot úgy méretezd, ahogy írtam, szerintem elsőre menni fog a dolog :)
Ha kész a tervezés, szívesen átnézem, ha átküldöd. Szerintem pár óra alatt megvan, mert nem túl bonyolult az egész. Ha segítség kell, írj.

000000000

Küldtem egy e-mailt adatlapodon keresztül. Ha nem érkezett volna meg, kérlek keress meg!

albinolynx "kukac" gmail "pont" com

000000000

000000000

5bzs27u7

Üdv a csapatnak.
Valaki nem tudja közületek, mi lehet a 7473TTL-nek a Cmos megfelelője?Sehol nemtalálom.
A 74LS73 nem jó, amit keresek az J-K flip-flop  impulzus vezérelt.

Kicsa

Szevasztok!A tápegység csak az oldalon meghatározott feszültségetek biztosítja? Tehát valami 'plusz' funkciója nincsen? Szóval kell egy feszültség az elektronika résznek illetve egy feszültség a motoroknak,mindegyik megfelelő áramellátással.Jól értem a dolgot?
köszi szépen...(azért kérdeztem mert lehet h tudnék szerezni nagy teljesítményű torroid trafót és akkor magam készíteném el a tápegységet....gondolom az nem titikos vagy tévedek? )

000000000

Ahogy írod. Toroid trafó mehet a motoroknak, a vezérlőnek meg elég egy pici külön. A feszültség értékek jók legyenek és a leírás szerint használj puffer kondenzátort, stb.

eivmhrm04

Üdv mindenkinek.Nem tudja valaki milyen adatai vannak a H31NRFC-TNN-NS-00 tipusú motornak?SIGMA pacific scientific a gyártó.

Kicsa

OK Köszi... Kicsit még később lesz,először a mechanikát csinálom csak akkor így tápegységet legalább nem kell vennem... köszi

0gbwyh99

Szevasztok srácok.Először is üdvözlom a társaságot,és szeretném közölni hogy totál király a fórum[#eljen][#taps]
Minden elismerésem Maggi Istváné és fórumosoké.
Találtam egy adatlapot ahol egy ic-vel lehet DC és AC motorokat egyaránt triakkal vezérelni.Ennél az IC-nél az a jó hogy nem a váltó részen van a poti hanem 5 volt megy rá , szerintem István ezt nézd meg. Ja , az IC jelzése: ST6210 . Esetleg elküldhetem az adatlapját , ha leirjátok hogy hova - persze ha érdekli valakit.

000000000

Szia István!

Az IC,amit említessz, az egy mikrovezérlő, csak kevésbé elterjedt, mint a PIC, ahhoz, hogy ezzel motort vagy bármit vezérelj, programot kell rá írni, illetve rátölteni...

0gbwyh99

Hopp és kopp.Ezt elnéztem,köszi a felvilágositást,legközelebb majd jobban átolvasom az adatlapokat mielőt felteszem a topic-ot.[#vigyor3]

000000000

Emberek!
Kinek van 297-298 bázisú bipoláris vezérlője?
És azt milyen szoftverrel hajtja? Nekem ui. van egy 4 tengelyes ilyen vezérlőm, de az a Mach3-at nem kajálja. Viszont a TURBOCNC DOS alatt símán megy rajta. De annak meg komoly korlátai vannak.

000000000

Milyen korlátok? Érdekelne, mert éppen most készülök tcnc + l297 párosra váltani!