Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Szalai György

http://www.heiniger-ag.ch/i2cmsdata/pdf/D05100401.pdf" TARGET=_fnew>Ilyen egyszerű kábelt találtam neked tavaly.
Van két darab hét méter hosszú szál, új, az egyiket neked adom, ha kell. (Ide írtam aznap, mikor hegyben állt a telepen, hogy szaladjon akinek kell.)
Rá van írva, hogyaszongya: AWM STYLE 20233 80C 300V E63216-EB CSA AWM I/II A/B 90C 300V FT1 LL 46064 Type 352.1032.10 43/10

5x2x0,25mm2, PTE érszigetelt (80C 300V), kettesével sodort és sodratonként külön ónozott réz harisnyával árnyékolt, PTE sodratszigetelt, kitöltő pamuttal, poliurethan köpenyszigetelésben, szerintem 8mm külső átmérő. Minden ér más színű, rózsa-szürke, fehér-barna, zöld-sárga, lila-fekete, piros-kék.

Kellvagynem?

svejk

A 7 méter kevés nekem. Meg azért az nem kimondottan hajlékony típus volt úgy emlékszem.
Egyébként mentem én de hát nekem nem adtak belőle.:(
Nem mindenki olyan csókos mint Te. :)

svejk

Az OKI-nak vannak nagyon jó kábelei, de tudtommal nincs magyarországi forgalmazójuk.

Szalai György

Ipari mennyiséget nem tudok. [#love11]

Szedlay Pál

Én Lütze kábeleket használok, nagyon jók és a HEGE kft.-nél lehet rendelni, Nem olcsó.

svejk

Ennek a Hege-nek elég semmitmondó a honlapja. :(
Helukabel-ből vettem 1200-ért méterét, de nem az igazi, túl ipari.
Elég hülyén néz ki egy 3M mini deltába bekötve.
Nekünk hajlékony finom kábelek kellenének, elég ha csak a tizedét bírja ki az energialáncban mint az ipari akkor is jó.
A Helukábelnél 3 hét múlva kerül gyártásba egy ígéretes típus, de csak 5 km-t gyártanak, nem lesz belőle maradék. :(

svejk

Talán a 111453 jó lenne, igaz az csak négy érpár, de adott esetben elég.

Szalai György

Nálad szempont a sterilizálhatóság is?

Szalai György

Miért kell neked szuperflexi kábelt kötnöd a mindeltába? Hova megy az onnan, hogy annyit van mozgatva? És nem jó a sima vékony kéteres, köpenyszigetelés nélküli árnyékoltból öt szál egymás mellé? Kötegelnéd egyedileg.

svejk

Minden egyes kötés, hibalehetőség idővel.
A minideltát emberi léptékű tömszelencén is át lehet húzni ház nélkül.
Nem utolsó sorban sokan komplett kérik a méretre szabott, szerelt kábelt.

mxjj54gxi

A cég, akiktől az ITEM profilokat vesszük, forgalmaz ilyen spéci kábeleket, de szerintem nem az ócó kategória, és nincs infóm róla, hogy miből mennyit adnak legkevesebbet. De mivel minden másból is adnak kis mennyiséget, lehet ebbőlis.
A Tech-con a cég, de ezek sajna pesten vannak.

mxjj54gxi

http://www.tech-con.hu/" TARGET=_fnew>na, lemaradt, Tech Con

Szedlay Pál

svejk

A tegnap éjszaka fekete napként íródott a naptárba.
A hosszú évek tapasztalata és rutinja megtette hatását, mínusz 30 ropi. :(

Történt hogy nagyon furcsa körülmények közt egy elektronikus berendezés, szinte szó szerint elfüstölt. Első ránézésre erős túlfesz miatt, de nem lett meg az oka. A második eset után komolyra kellett venni a dolgot, jó pár órám ráment a kereséssel, kiderült 8-10 éve egy áramváltóról működő leszerelt áramrelé vezetékeit csak trehányul leszigetelték, de az áramváltó kimenetét nem zárták rövidre.  
Az áramváltó 2000/5 A-es.
No a szigetelés szépen a hosszú évek alatt csak átütött, és elszenesedett, és néha megkínálta a berendezést.

Ugye mindenki tudja hogy a nyitott áramváltó milyen veszélyes, sosem szabad a kapocspontokat nyitva hagyni.
De a kíváncsiság legyőzte tudásomat és óvatosságomat, ugyan mennyi is lehet az feszültség ami indukálódik?
Műszer 1000V méréshatárban a kapocspontokra, primer áram 500A, feszültség az áramváltó kimenetén 120V.  
Nosza még egy fokozat a primeren, 1000A ...a képen látható a végeredmény. :((

Végül is megérdemeltem... csak azért írtam le hogy sokszor szóba esik a nagy szakmai tapasztalat, meg  rutin, de néha ez okozza a bajt. Egyszer 10-15 éve volt egy másik hasonló kíváncsiskodó esetem, annak is ilyesmi lett a vége. :(

Okuljatok az írásomból okos ember módjára!!

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/%e1ramv%e1lt%f3.JPG" border=0>

4um5b65d

Ez csak a műszer ára volt ?