Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

mxjj54gxi

Hát azért egy kicsi különbség van, ami nem akkora gáz, de különbség.
Mert ugye AA és AAA méretben van NiCd és NiMh is.
Egy gyorstöltős NiMh töltő a NiCd akkut azért eléggé megkínálja!

000000000

Van mindkét fajta ceruza akksitöltőm, a NiCd 60 mA tud a NiMh meg 250 mA,de ehhez 2700 mA ceruza akksi van.Viszon van egy osztrák nem kínai akkus csavarozóm amin sehol nincs feltüntetve az akksi típusa csak hogy 18 volt meg 1300 mA.A nyomatéka 16 Nm.A hozzávaló töltője 1 óra alatt tölti fel aztán kikapcsol magától.

keri

Erre mondtam hogy gagyi töltő :)
Jobbak figyeli a hőmérsékletet ezért nem megy tönkre. Nekem is van 1 órás gyorstöltőm, általában pont hogy regenerálja a régi vacak NiCD akkukat, pedig a néveleges töltőáramnál jóval nagyobbat pumpál bele.

svejk

Kellene nekem egy pár darab BUV21 tranyó.
persze bontott is jó, csak olcsó legyen. :)
Valakinek esetleg???

000000000

Nemrég lett széttrancsírozva jó néhány orvosi készülék azokban láttam BUV tranzisztorokat viszont a számára nem emlékszem.
Ha nem tömte meg a kukát vele a kolléga akkor megkérdezem mi volt az. (6 Darab volt benne)  

svejk

Megköszönném, A kollégád lehet el is postázná. [#crazya]
2 db tűzoltásnak elég lenne...

000000000

Holnap megkérdezem és ha az amit keresel akkor megadom a számát és megbeszélitek.  
Ennyit tudok az ügy érdekében tenni, de mivel elég elfoglalt lehet hogy előbb lesz tranyód ha személyesen jössz érte.    [#crazya]

PSoft

Esetleg ezekkel nem tudod helyettesíteni?
Ezek nagyon occsók.
http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/kep/VLT230/VLT230_bont%e1s/IMG_1292.JPG" border=0>

svejk

Nem igazán lenne jó ide...
A BUV21-nek fele a kapcsolási ideje, fele a saturációs feszültsége, és nagyobb a bétája.
De más alkalmazásokhoz szívesen vennék ebből a BUX98A-ból is...
Bánom mint a fene hogy elajándékoztam a Danfoss VLT200-asomat...Abban is volt egy rakat hasonló paraméterű. De nem volt szívem szétszedni, egyben meg sok helyet foglalt.

000000000

A tokozás számít hogy milyen? mert ez TO247.
Sajnos a típusát még nem tudom , mert nem bírtam elérni a kollégát.

svejk

Ha lehet nem faragom...

000000000

Ezt nem igazán értem.
Milyen volt az eredeti tokozása?
Mellesleg a TO3 tok helyére simán beszerelhető és még fúrni sem kell hozzá.

svejk

Mit nem értesz?
A BUV21 csak TO3 tokban van, gondoltam tudod, azt írtad megkérdezed az van-e a kollégádnak amit keresek.
Egyébként meg spéci tokban van, ha fúrni nem is de kábelezne kellene a TO247-hez. Amúgy meg a TO247 majdnem kizárja a BUV21 paramétereit, tehát alig hiszem hogy alkalmas lesz.

000000000

Sikerült elérnem a kollégát és a BUV-re jól emlékeztem , de a száma nem 21 hanem 48.
Sajnos így nem tudok segíteni.  
Mellesleg az orvosi készülékekben láttam már érdekes dolgokat amikor teljesen más tokozásban volt egy alkatrész mint az a kereskedelemben kapható.

svejk

oké, azért köszi a fáradságot! [#worship]