Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

Az őspéldányokkal több mint harminc éve próbálkoztunk. Egy csengőreduktor, egy soros ellenállás és egy dióda-izzó páros.  

Csak az úgynevezett "tartós" elemeknél működött kb 10-szer. A mezei elemek hamar elpukkantak. Néha a "tartós is...

mxjj54gxi

Nekem a szakközépben három éven keresztül volt egy kilenc voltos Duracell elemem -akkoriban ez maximálisan különleges cucc volt, 82-85-öt írtunk -, és rendszeresen feltöltöttem, és egy ledkijelzős zsebszámológépben használtam.Kitartott, amíg a sulit jártam.

000000000

Pontossaban NiZn 1.5.....1.6v cela feszes akkuk ![#pardon1]

Rabb Ferenc

Még pontosabban: Nem NiZn és nem akku. http://www.accucell.de/pdf/OEM.pdf" TARGET=_fnew>Újratölthető alkáli - mangán elem

svejk

Ha már egyszer pontosítunk... igaz? :)

svejk

Egyedüli hátránya talán a Nixx akkukhoz képest hogy nem tud nagy áramokat.

sasi

Régen én is szórakoztam elemek töltésével, de nem túl nagy sikerrel, talán a tűimpulzusos módszer volt a leghatásosabb, de hát néhány töltés után elveszítette a kapacitásának nagy részét, így hamar felhagytam vele.
Tulajdon képen, csak belebotlottam a linkelt oldalon bemutatott töltőbe, és kíváncsi lettem a gyakorlati tapasztalatokra, no, nem azért, mert rászánnék 7.700 Ft-ot. [#wow3]

svejk

Hát, az én GP Nixx töltőm is több mint 8 ezer volt.  
Szívtam a fogam anno, de az biztos hogy tudja a dolgát.

xkbv3nx0d

LCD panellal játszott-e már valaki? Konkrétan azt akarom, hogy van egy laptopból megmaradt kijelzöm, amit be szeretnék építeni egy pultba, amiben benne lesz a pc is, amin a mach3 fut... hogy tudnám összehozni a VGA kártyával a notebook-os kijelzőt?

svejk

Rentábilisen sehogy. :(

xkbv3nx0d

á, olyan nincs:)
tényleg nincs rá mód?

svejk

Mód van...
Gondolom a noti kijelződ 14"-os remélhetőleg TFT
Ilyen méretű komplett LCD monitor kb. semmit sem ér, mert általában DSTN.
Tehát maradjunk egy 15"-os normál TFT monitornál melynek az ára 5 ezer Ft körül van.
Ennyiből nem lesz meg az illesztésed.
Ráadásul ha a noti kijelződet felrakod a Vaterára, lehet épp ilyet keres valaki...

xkbv3nx0d

aszem 15"-os a kijelző, egy HP NX5000-es laptopból...

de akkor nem kínlódok

svejk

Nem egy ezeréves darab, van rá esély hogy van rá kereslet, ráadásul ezek már csereszabatosak lehetnek más típusokkal is.

000000000

Igen nem mindig korekt a biztositó sem egy egy lakás tűz esetén egy egy ilyen eszköz által okozot tüzben![#sniffles]