Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

nyiszi

Nem tud valaki egy kis egyszerű programot ami a soros port 1-6-8 lábainak tudná loggolni az alacsony vagy magas szintjét?
Csak kapcsolók lennének rajta, tehát nem valami gyors jelek.

És ezt valahogyan grafikonon kéne látnom.

nyiszi

Itt a hétvége.:)
Hátha most többen olvassák.
Nem tud valaki egy kis egyszerű programot ami a soros port 1-6-8 lábainak tudná loggolni az alacsony vagy magas szintjét?  
Csak kapcsolók lennének rajta, tehát nem valami gyors jelek.  

És ezt valahogyan grafikonon kéne látnom.

rbbhbyvfs

LPT portra van, Win alá?
De a megfelelo regisztert kiolvasva szerintem konnyen megoldhato. A változást akarod loggolni?
Milyen gzakorisággal?

nyiszi

Szia!
Nekem mindegy lenne, hogy a soros vagy párhuzamos port.Igen Win XP alá kéne.5V vagy GND lenne a bemeneteken.Szerintem elég lenne a változást loggolni.Pl olyat akarnék figyelni, hogy a napkollektor szivattyúja mikor és hány percet ment.A grafikonon pedig meglehetne nézni akár napi,havi esetleg éves formában.
Hasonlót szeretnék mint a meteorológiai központom webes felületén lévő grafikon.http://www.wunderground.com/weatherstation/WXDailyHistory.asp?ID=ISOMOGYS2" TARGET=_fnew>Met.

s5f8tmfv3

Sziasztok!  
Egy kis segítség kellene motorindítás ügyben. Adott egy 3fázisú 4kW-os motor, kompresszort hajt. Induláskor rendszeresen leveri az automatát (lomha típus), de néha sikerül elindulnia, ha megy akkor már minden rendben. Létezik valami jó módszer a lágyindítására? Néztem gyári lágyindítókat, de horror áron vannak. Kapcsolást meg csak egyfázisút láttam 2kW-ig. Ha valaki tudja a tutit ne fojtsa magába!

Antal Sándor

Csillag-Delta indítás?????

lari

Érdemes induláskor tehermentesíteni a kompresszort.Az általad említett gépnél ez megoldott?  
A gyáriakon a nyomáskapcsoló megoldja ezt a funkciót.

s5f8tmfv3

Meg kell néznem a motort, de úgy emlékszem nincs kivezetve mind a 6 tekercsvég.

s5f8tmfv3

Van rajta tehermentesítő szelep, a gond az hogy 41A induló árama van a motornak álló helyzetből.

svejk

Indítóellenállások?
Tudom-tudom a mai világban...

Bencze András

Van azt hiszem 15 kW-os Danfoss lágyindítóm, ha érdekel. (vissza lehet fogni, programozható)

nyiszi

Szia!
Ha nem kel el akkor engem érdekel.

nyiszi

Egy 11kW-os motorhoz kéne.

s5f8tmfv3

Szerintem nem zavaró ha nem modern dolog, a tulajt csak az érdekli hogy menjen. Arra gondolsz hogy ellenállásokon keresztül elő kell mágnesezni a motort? Hogy tudom kiszámolni a helyes értékeket?

s5f8tmfv3

Mennyit kérsz érte? Nekem mondjuk ez lenne a legkényelmesebb :)