Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

xkbv3nx0d

nekem a 2 éves FUllHD LCD Samsung tv-m csinálta azt, hogy kattogott, vagy ha bekapcsolt 1-2-3 másodperc és kilőtte magát...

szervíz 90e+áfa-ért akarta megcsinálni... kondik voltak felfújódva 2garnitúrát vettem hozzá 3e-ért és egy fél órát forrasztottam...

szóval ez lehet valami samsung baj

svejk

Nem érdekes tipikus jelenség, de ez már inkább trafó lesz, de ha kondi akkor azt úgy is látod.  
A trafónak úgy 3000 Ft körül van az ára.

svejk

Már csak 1450 Ft a trafó :)

ggdr57dg

Köszönöm, amint érkezésem lesz, megbontom, aztán meglátom, mi is az (i)gazság :-)
Hol mérik azt az 1450-es trafót?

ggdr57dg

Nem ide tartozik, de elektronika. Van az az alu dobozolt 3 tengelyes vezérlőm, amit feldobtam eladásra. Megjött hozzá a háttértámogatás, érdekel?

svejk

svejk

Igazából nem.  
Nem tervezem mostanában léptetős gépet építeni.
Mindössze tettszett a panel kivitele.
De ha megosztod vele(ünk)m a doksit, azt megköszönöm(jük).

000000000

Mire is képes az a készülék amiben öröké stembay modban hagynak!
Hatvany modba rövidül az életük kapcsoló üzemü cucoknak ha még álandoan készenléti álapotban vanak hagyva!:)

svejk

Itt most speciel nem azok a kondik mennek el hanem amelyek üzem közben vannak nagyon igénybe véve.
Alapvetően a kondik miniatürizálása a probléma.
Láttál Te 30 éve gyártott TV-ben kiszáradt kondit? Alig-alig lehetett vele találkozni, még ha azok csak 15kHz-en is mentek nem 30-40-en.
De többek közt a méretükből adódóan volt hőleadó felületük, meg gondolom teljesen más gyártástechnológia és anyagok használata.

svejk

Ettől függetlenül én is a kapcsolós elosztó híve vagyok más okokból is.

Kicsa

Szia!
Én egy LG monitorral jártam így,nem olyan régen. Több ötletet is kaptam,végül kiderült hogy az egyik fénycső lábáról szakadt le a kábel. Ott lifegett a kivezetés mellett,bekapcsolt és nem volt meg a megfelelő terhelés,ezért gyorsan le is kapcsolt. A kábel visszaforrasztása megoldotta a problémát,a gond hogy nagyon ki kell belezni szegénykét. Visrosszakás csak gumikesztyűben,erős portalanítás után,sajnos 1-2 folt keletkezett a fóliák közötti szennyeződésből.

sasi

http://www.elektrotech.hu/product_info.php/products_id/3019" TARGET=_fnew>Van valakinek tapasztalata az alkáli elemek töltésével kapcsolatban?

Rabb Ferenc

Az alkáli elemeket elvileg nem lehet tölteni. Viszont egy periodikus töltés-kisütési ciklussal részben regenerálhatók.

http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_8873.html" TARGET=_fnew>Egy kis irodalom

svejk

A Philips hozta ki pár évvel ezelőtt a tölthető elemjét. Legalább is 1,5V-os volt a feszültség. Speciális volt a töltő is hozzá.
Akkor nem foglalkoztam vele, most pedig nem tudom létezik-e még, mi lett a sorsa.

svejk