Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

" de csak az optocsatolót kell fordítva bekötni és kész is a fordított logika (Anód Katód)"

Ez így egyáltalán nem állja meg a helyét.
Próbáld meg elméletben a két rajzon megfordítani a LED polaritását...  ugye?

A pozitív logika azt jelenti jelen esetben hogy ha a kimeneten egy H szint jelenik meg, akkor működik az opto, mely katódja a GND-n van.
A negatív logikánál pedig a kimenet L szintje aktiválja az egyébként +5V-ra kötött anódú optót.

A vezérléstechnikában nevezik ezt még NPN vagy PNP logikának.
Jellemzően az európai készülékek pozitív(PNP) logikát használnak, míg a Japánok negatív azaz NPN logikát.

A Mach step jelének tűimpulzusai a külső soros LED-en is alig-alig látszik, illetve mivel nem ismerjük a különböző LPT portok kimeneteinek konkrét kapcsolását akár túlterhelés is szóba jöhet, bár ennek igen kicsi a valószínűsége a két LED összesen 3-3,5V-os nyitófeszültsége miatt.  
Nem utolsó sorban a 3,3V-os LPT esetén nagy valószínűséggel már nem is működik a két sorba kötött LED.

bvadkrcds

Oké!

Értem amit mondasz... ha megmutatnám mire gondolok, te is megértenél.  

Ha felcseréled a bemenetet, megfordul a logika... én erre gondoltam. Leírni már bonyolult és félreérthető.

bvadkrcds

Végül is ugyanazt mondjuk. [#wink]

s7manbs8

Végül is a 817-es optó volt kicsit nem jó az egészben, ilyen nagy frekinál nem kapott elég feszültséget a FET gate-je. A 6n137-nél meg előóször nem kapott tápot a az optó collectora.

svejk

Először is hiányzott a C1 kisütő ellenállata, tehát elvileg sem működhetett az eredeti rajz. :)

s7manbs8

A #7256-ban bene van, vagy volt előző kép, azt nem láttam.

s7manbs8

Lenne egy olyan kérdésem, hogy ilyenje nincs e valakinek

64 pin LQFP Adapter, ami ezen oldalon is látható

http://www.futurlec.com/SMD_Adapters.shtml

egy ilyen tokozású IC-hez kellene, úgy látom nem is egy iszonyat összeg, csak egy darab miatt ugye... ?

4um5b65d

Vegyél kettőt.. :)

43pbwjg8s

Na...
Csak összetákoltam valamit a szervó vezérlőhöz.
Tudom nem valami csodás, de azért aki ért az ilyesmihez nézze már meg legyenszíves és ha hibát találtok kérlek benneteket, hogy szóljatok már!
Igen vastagon fel lesz ez a board is cinezve majdan. a 60V-os ágon 8Aa max, a másikon csak 1A max.

Remélem, hogy a 14.1V nem lesz sok a vezérlőnek, de meg fogom kérdezni mindjárt azt illetékest.

Előre is köszönöm a segítséget!

http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/elektronika/SERVOTAP/supply.jpg" border=0>

s7manbs8

Köszi tök jók, elvileg én is össze tudnék kínlódni ilyet, de inkább gyárit akarnék, ami lakos, hogy ne csimbókosodjon össze a forrasztás.

s7manbs8

8A ?? Miért nem csinálsz vastagabb vezetéket ott ?
Azért ez elég vékonyka.

43pbwjg8s

Majd a cinezésnél mutatok egy titkot.
Mennyi is az a keresztmetszet ami illik a 8a-nek? :)
Egyébként a mostani látható sávszélesség 4mm-es.

s7manbs8

Az egyenirányító híd furatszemei elég szélesek, nehogy a furat miatt ne maradjon réz felület, csináld azokat nagyobbra szerintem.

s7manbs8

Én nekem valami 1mm/A rémlik minimum. De egy kis cin segít, de minek csináljunk plusz munkát összerakáskor, ha a rajzon csak pár mozdulat.