Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Most neked milyen tokozású van  ?

s7manbs8

Nem kell ragaszkodni a névhez, keresni kell egy olyan tokozású tranzisztort, ami a tied majd a rajzon átnevezed, persze lehet már kerestél, megnézzük.

s7manbs8

Ha neked a DPAK-3 van, akkor annak mennyi a lábtávolsága ? Nem 2.54mm ? Mert ahhoz jó a  sima TO220 tokozás pl.

s7manbs8

Fogsz egy sima FET-et ami TO220 tokozású és kész, ha jól látom, pl. a transistor-power.lib-ben az MJE3055, ha jól sejtem neked jó lesz.

SquirrelTech

Az MJE3055 az sima NPN tranzisztor. :)
Szerintem jobb lenne összetársítani a lib editorban a lábakat, ha másért nem is a bizonytalanságok elkerülése végett.

000000000

Ha ennyi gondot okoznak neked a hiányzó könyvtár elemek, akkor minek használsz egyet is?:)
Nyomjad fel CSAK a pad, line, text elemeket és 15 perc alatt kész a megtervezett Nyákod.
Aztán csókolom, ne csicsázz, fölöslegesen bonyolítod az életed, ha ilyen hiányos szedett-vetett progid van.

s7manbs8

Valami FET-et akartam bocs, de ha nincs BCE, GDS a megfelelő lábai.

s7manbs8

pl. transistor-power.lib PMOSFET_N NTO220BH.

Arany János

Szia Tibor!
Ha jól értelek, arra biztatsz, hogy ne törődjek a "miért és hogyan és minek" kérdésekkel, hanem érjem el a kivánt eredményt a lehető legrövidebb úton?!

Arany János

Ez sajnos nem teljesen olyan mint a kapcsolási rajzon! Kinézetre az SPW47N60S5 lenne a megfelelő, (persze csak a kapcsrajzon látott ábra alapján), de V-A értékei és a fizikai mérete miatt nem megfelelő.

000000000

Szia!
Én csak segíteni próbáltam Neked egy ötlettel, mert szerintem sokkal egyszerűbb 3 másodperc alatt feltenni 3 forrszemet, mint 3 napig kínlódni egy ostoba hiányzó könyvtárelem keresgéléssel és "idegbajt kapni" a fölösleges szépségért. De felőlem úgy bonyolítod az életedet, ahogyan akarod, pusztán egy ötletet adtam.

jv7pu3a5p

Sokszor ez a leg célravezetőbb megoldás. Gyakran alkalmazom, gyors, egyszerű. :)

Arany János

Igen! Így készül SL-ben!
De ettől még nem ismerem fel a rajzi elemeket, ha majd egyszer mást is megszeretnék csinálni!
Ez az irány is kimaradt az életemből, mint annyi más is.

SquirrelTech

http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/uj_alkatresz_letrehozasa_az_eagle-ben.html" TARGET=_fnew>Ez talán segítség lehet. A 4. és 5. fejezet leírja, hogy s miként rajzolhatsz új tokozást, illetve miként rendelheted össze a szimbólum lábaival. Szimbólumot elvileg nem kell rajzolnod, mert az már adott. Vagyis ez alapján tudod bővíteni/szerkeszteni a már meglévő alkatrészkönyvtárat - tetszőlegesen.

SquirrelTech

http://chfilpo.villamvadasz.hu/drupal/index.php?q=eagle_alkatresz_tervezes" TARGET=_fnew>Egy másik leírás. Ugyanúgy az alkatrész létrehozását részletezi.