Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

me3ua0a6

Most már leírom én is::)  
Projekt mappában létrehozok egy sima mappát, amit montírnak nevezek el.
Ebbe simán másolással áthúzom az éppen elkészült .brd-t. (CTRL nyomva)
Ezután már könnyen lehet montírozni másolgatni, hiszen nincs hozzá .sch, viszont az eredeti bármikor szerkeszthető marad.

s7manbs8

Így van, arra vigyázni kell, hogy a sch ne legyen nyitva vagy másolatot kell külön a brd-ről más néven.

me3ua0a6

Csak amiatt írtam le, nehogy az eredetit montírozzák, mert utána már nem lesz kapcsolat sosem a .brd és az .sch között. És az egyetlen ellenállás módosítás esetén is elég nagy gubanc.
Emiatt érdemes inkább másolni!

000000000

szia!
akor ez használhato ha ilyen....?
encoderes  létezik ami megbizható lehet kontroleres is!

yuagaci9g

Ez hasznalhato, egy adott motorhoz, amihez beallitod.
Enkoderessel ne foglalkozz, ha nem muszaj, elbonyolitja a vezerlest.

Legbiztosabb egy tahogenerator a visszacsatolasnak,
ez halal pontos, csak igenyel nemi plusz mechanikai munkat.
(kis kefes motor a tengelyre szerelve, vagy pici szijjal attetelezve.)

000000000

tahogenerator megoldásrol irhatnál kicsit böveben vagy linket mutatnál ilyesmi megoldásrol?

me3ua0a6

Egyik ismerősöm AVR-rel figyelte a szénkefe "ugrálását" és arra írt valami programot szabályozásra. Megkérdem majd tőle, hogy mire jutott. (Főnököm mesélte, hogy ezen az elven a megtett utat mérték:D )

000000000

000000000

köszi a kapcsi rajzot ezen eltudok már indulni!
miböl lehet kitermelni ilyen tahogenerator ?
elég ködös leirást ad a google is eröl a tahogenerator  rol az az nem sikerült megértenem a müködési elvét!

yuagaci9g

Kazettas magno motorja megfelel, ha nincs benne (vagy kiszeded) ropsulyos korlatozo.
Akarmilyen kis allandomagneses motorka lehet6-12Vig

000000000

ez van ithon dögivel!
köszi az infokat![#vigyor2]

000000000

Hali, nekem van egy fejlesztett 50W DCmotor szabalyozom,  most fejlesztek egy 200W/max100V DC fordulatszabalyozot, fortunahoz ami hasonloan terhelelesre megtartja a fordulatot es 3% tol max fordulatig allithato. Kompakt, enkoder nelkuli, de profi, rangasmentesen szabalyos kis fordulatokon is. A kefezajos megoldast kicsit statisztikus, evekkel ezelott megepitettem, a gond h ha kimarad a tuske akkor ugrik egyet a motor, nem igazan stabil. A felrakott rajzok sajnos elvi rajzok, sok munka mig, mukodo, terhelheto, jo hatasfoku megoldas lesz beloluk.

000000000

szervusz!
ha publikus olyan szinten a fejlesztésed megtenéd hogy irsz kicsit töbet rola!?
milyen pl a fordulatszám figyelési megoldás szabályzás analog..digitális szinten megoldáson alapul e?
köszönöm!
üdv
jozsef

000000000

kérdés!
mivel nemvolt dolgom még fekvencia váltoval igy kérdeznék eröl is!
a frekiváltora csak az az olyan tipusta ami egy fázis be és egy fázis ki ara csak aszinkron motor lehet szabályozni?
vagy szénkefés motrot is (flexmotor)?