Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

SquirrelTech

A szabvány szerint 3.2 x 1.6 mm a 1206-os alkatrészek befoglaló mérete. Az RCL v. a Resistors könyvtárban találsz egy "R-EU_0204/2V" (2.5 mm lábtáv) vagy "R-EU_0204/5" (5 mm lábtáv) változatot. Méreteikben ezek közelítenek a legjobban hozzá.

Arany János

Köszönöm!
Még probléma: szeretném kihasználni az A4-es lapot.
Hogyan lehet több panelt nyomtatni egy lapra?

SquirrelTech

Az Eagle nyomtatásban nincs lehetőség montírozásra. Az egyetlen megoldás, amit én tudok, hogy a kész panelt egymás mellé másolgatni a tervezőben. Esetleg tanácsos lehet más néven menteni egy másolatot, hogy ne az eredeti tervet változtasd.

4um5b65d

Nincs abban a tervezőben egy nullpont eltolási lehetőség ?
Én egy régi DOS-ost használok még , de abban ezt nagyon jól megoldották.
A null pont (origin) mindig a bal felső sarka a panelnek és a bal felső helyzetbe teszi a lapra is. Ha eltávolítom( messzebb viszem)  a nullpontot a paneltől akkor is a null pontot teszi a papír bal sarkába, de a panel már messzebb lesz/van ettől a ponttól.

4um5b65d

Ja és kétszer vagy többször teszem be a papírt mindig más nullponttal.
Bár legtöbbször az a vége, hogy elszámolok valamit és akkor egymás tetejére gyártja a két panelt.
Szóval inkább maradok az 1 lapra 1 rajzolat megoldásnál.

Arany János

A jelenlegi gazdasági helyzetben spórolni kell még a papírral is!
Vagy csak egyszerűen smucig vagyok?

SquirrelTech

Az "offset" lehetősége adott nyomtatásnál (ahogy a "scale" is), de ezt nem mindig alkalmazhatod. Pl., ha vasalni akarod a NYÁK-ot.
De hasonló alternatíva akkor az is, ha A/5 v. A/6 darabokra vágom a papírt (fóliát, stb.), és ezekre nyomtatok.

yuagaci9g

Egy kicsit elkapkodtatok!

Az Eagle-ben igenis lehet tobbszorosen nyomtatni...

http://cnctar.hobbycnc.hu/Lampas/Egyebek/EaglePaste.jpg" border=0>

Eloszor is osszegroupolod a nyakot,  
Majd Cut command.

Nyitsz egy uj Board-ot,

Ide Paste, es ismet Paste....

Ezt elnevezed maskepp.

Es mar kesz is.

SquirrelTech

Igen, így lehet. De ugyanezt írtam én is, csak nem "lépésről-lépésre"...

yuagaci9g

Igen, a lenyeg, hogy uj lapra kell tenni, akkor nem tiltakozik a program.

s7manbs8

Vagy kinyomod Gerber formátumban és Gerber programmal montírozod, van pl. egy GerbMagic nevű.

43pbwjg8s

Ez jókor jött!

Köszönöm!
Az egyik kollégának nagy szüksége van rá.

Én eddig Photohopban készítettem a másolatokat. De ott akárhogy igyekszem, hiába veszem le az Antialising-ot, sajnos veszt a minőségéből.

Ez a tipp viszont nagyon jó!

[#eljen][#worship][#worship]

s7manbs8

Be kell csukni a schematicot, a boardot nyitva hagyod , meg másoláskor jelöld ki az összes réteget, akkor tökéletesen másolja.

000000000

sziasztok!
keresek kapcsolást dc motor vezérlést ami viszacsatolt elven müködik az az terhelés eleni folyamatos fordulatszámot tudja!

yuagaci9g

A motoron keletkezo EMF feszultseget hasznalja visszacsattolasnak, csak maceras beallitani:

http://www.guidecircuit.com/image%20Motor%20Control%20Circuit/BACK-EMF-PM-MOTOR-SPEED-CONTROL-MINI-.gif" border=0>