Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

Ez jó hír, mert kb két éve mindenem megvan hozzá, csak össze kellene rakni... végre!

s7manbs8

Jó, hogy nem vagyok egyedül. "csak össze kellene rakni... végre! "  :)

s5f8tmfv3

Akkor építsd csak meg! Nekem csak dobozlni kellett volna, most valamelyik doboz mélyén hever :)

Rabb Ferenc

De nekem sok olyan dolgom van, amit "csak össze kellene rakni... végre! " [#vigyor2]

s7manbs8

Nekem is, ezért viccelődök. Minden egy hajszálra van attól, hogy kész legyen. :) Mindig ezzel hitegetem magam. :) Hogy egy kis lelkierőt gyűjtsek. [#circling][#circling][#circling]

Arany János

Örülök, hogy örülsz!
Cseréltem alkatrészeket.
Cserélődött a brd.-ben is.
És a négy db. alkatrész a fél nyákot eltakarta!
Pedig a fizikai méretük megegyezik!
Mit tegyek?!!!

s7manbs8

A nem SMD-k kicsit nagyobbak szerintem, hogy néz ki, tudsz mutatni képet ? Az SMD-k mekkorák voltak ? 1206 vagy milyen méret ?

s7manbs8

Hanyas verzió ?

s7manbs8

Itt valami logikai ellentmondást látok :)

Arany János

5.10.0 verz.
És megint igazad van!!! A LOGIKA!!!
(ami nálam hiányzik)
NTD3055L104D-t akartam cserélni N-re, de mivel a könyvtárban nem találtam,kerestem a neten másikat, olyat ami van az alkatrészek között.
A Volt meg is felelt, az Ampert meg minek nézzem? Úgyis magamnak csinálom!!! Méretbeli eltérés több mint 2x-es!!!
Ez a könyvtár a sírba visz engem!

s7manbs8

Neten érdemes lib-eket keresni hozzá, de ha nagyon nem találni be kell rajzolni az alkatrészt, csak rá kell jönni, hogy kell, ugyanis az se olyan egyszerű elsőre. :)

Arany János

Esetleg ehez az alkatrészhez másik tokot hogyan tudnék összehozni?
Már .lib-ekkel álmodok éjszaka!

s7manbs8

Mekkora az az alkatrész egyáltalán van róla kép? vagy méretei milyenek ? Csinálni is lehet persze, az 3 részből áll a lib-be készíteni, van y egy schematic rész, egy board, meg egy 3. valami nem is tudom hirtelen mi a neve.

Arany János

http://cnctar.hobbycnc.hu/Arany%20J%e1nos/" TARGET=_fnew>NTD3055L104N Erről lenne szó.
A könyvtárban csak SMD-ben találtam.

s7manbs8

Na, szóval, ha az egy tranzisztor vagy mi lenne ?

Neked egy "Package"-t kell készítened, majd hozzá rendelni a Device-hoz.  

Megnyitod előbb a lib-et, ahol van valami olyan tranzisztor, ami ilyen , mint ez, csak más tokot akarsz neki (Package) csinálni.