Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

ok de mifog szürni ere a 10khz frekire az az csak ere a frekin kelene enek a kapcsolásnak müködnie ez lenne a biztonság célja!

svejk

Ha kiirtod az elejét és csak az R2, C4 marad, akkor a FET GATE-jén a pwm kitöltéssel arányos egyenfesz lesz, melynél valószínűleg behúz a reléd, de ha a Mach úgy fagy le hogy a port kimenetén  H szint marad akkor továbbra is húzva marad, tehát nincs védelem.

Ennek az egésznek az a lényege hogy csak akkor húz meg a relé ha a bemenetre "frekvencia jön"
vagyis a MACH jól működik.

svejk

Ebben a kapcsolásban a 6N137 nem működik mivel annak a vevő részének kell tápfeszültség.
Ha nem oldódik meg estére lerajzolom a 6N137-el a bemenetet, de most rohannom kell.

000000000

Bocs, de ez még csak logikai nulladik lépés lenne, mert ha így működik, akkor azt már tudjuk, az optón keresztül van megfelelő jelszinted. Utána rátérhetünk a "távgyógyítás" második felére. Talán próbáld ki, amit javasoltam.

000000000

igy van a 6n137 megoldva de nem müködik!
http://cnctar.hobbycnc.hu/mambablack2009/vegyes/PUMP2.jpg" border=0>

000000000

igen ezt én is igy tudom szoval ke ez a frekis védelem nekem csak 10khz kapcsoljon be ez a áramköz ezért kelene mind védelem!:)

000000000

értem  és az müködne is hisz a 6n137 lokikával vezérli a fetet de hol maradna a 10khz szürés  ha kihagyon a C1, D1, D2 tagokat aminek ez a kapcsolás lene a lényege maromotor bekapcsolás védelem ?

000000000

Figyelj ide picit!:)
Neked volt egy eredeti kapcsolásod.
Erre én kértem egy alapvető módosítást, mert mint kiderült az első kérdéseim után se frekimérőd, se szkópod.
Hagyjuk már egyelőre ezt a nyamvadt x kHz-et....
Azt jó lenne tudni végre, így az eredeti optóval működik vagy nem a valóságban??

35kpazcgr

Persze, hogy nem működik!
Az optó kimenő tranyója nem kap tápfeszt.
Tedd a 10 kohmos ellenállás jelenleg testen levő végét a +5V-os ágra!

000000000

egyik optoval sem!
maga az alap kapcsolás jolmüködik!
ezt most valoságba probálgatom a mach3 proba panelen!

000000000

probáltam 6n137 6láb és a +5v is beraktam egy 10k de nem müködik igy sem !

000000000

Ha úgy nem működik optón kersztül, ahogy elhagyásokkl a javasoltam, akkor arról van szó, a FET-nél kevés a jelszint vagy nulla.
Valamit elkötöttél, vagy nem érintkezik.
Talán még azt próbáld meg, egy laposelemről és 470 Ohm-on keresztül meghajtva az optót voltmérővel kimérhető-e a DC átvitel.

000000000

srácok jolene egy müködö rajz!!!
én elveszitetem a fonalat teljesen mi is lene a jo megoldás!
ez az eredeti:
http://cnctar.hobbycnc.hu/mambablack2009/vegyes/pump3.jpg" border=0>

000000000

Pár betű néha kimaradt, stb..., elnézést, de talán érhető.

000000000

probáltam ugy is de mindenre bekapcsol még ha sima 5v is megy be az opto diodáján akor is igy nem véd a kapcsolás ami a célra lene használva ez az egész !