Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

D.Laci

Egy talajba jó mélyen levert köracél csodára képes! Földeld le jól a gépvázát meg mindent!

e7c897sd8

Nekem sokat javított a dolgon, amikor a porszívót egy másik fázisra kötött dugaljról használtam tovább. Persze ha van három fázisod... A zavarszűrő nem árthat. A többit már előttem leírták.

Rabb Ferenc

És ami természetesen a legfontosabb, különben semmit nem ér az egész: védővezetős hálózatról, védőérintkezővel ellátott csatlakozókat használj mindenhol.  

Bár gondolom ez ma már trivialitás, de azért van még kivétel...

000000000

valami árnyékolási vagy tápzaj lesz a ludas ekora problémát nem csinálhat kisebb külsö zavarok ami a hálozatba müködnek egy rosz árnyékolatlan kinai lpt kábel is lehet sok probléma okozolya például!

000000000

VIGYÁZAT!!!!  
Ez nem helyettesíti a szabványos védővezetős hálózatot!!!!!!!!!!!!!!!!

000000000

egyébként ha meg érintés védelmi relé van akor meg me is gondolando a védörelé utáni külön földelés létre hozása mert akor már mit sem ér a relé védelem !

svejk

És miért is??
A Fi-relé egy dolgot figyel, de azt erősen:
a fázison és a nulla vezetőn ki és befolyó áramok összegét. Annak mindig nullának kell lennie.  

A Fi relét nem érdekli hogy a kiépített védővezetőbe vagy a nortonfejes csőkútba megy el az áram, ő csak azt érzi (viccesen fogalmazva) hogy ami befolyik az nem teljes egészében folyik ki a megfelelő helyen.

000000000

igen ez dig müködik ez a figyelés amig a relé után nem csinálnak egy külön földelést!
milyen a laikus ember egyszerü földelése egy acélpáca lever földbe rákot védendö fémszerkezet!
ezért szabad csak egy foldelési pontot használni egy hálozatba számtalan helyen volt ugy töb helyen volt egy hálozati rendszer földelve és vilanyszerelö csinálta ráadásul:( csak ere akartam rámutatni!

svejk

Most sem értem a darabos írásod miatt mire akarsz rámutatni, de a #7362-ben azt írtad, hogy:
inkább nem idézem be mert az is nagyon darabos :))

Szóval nekem abból az jött le hogy plussz földelés esetén nem működik a Fi-relé.  
erre írtam én hogy ez nem igaz, a Fi-relé akkor is működik, és teljesíti a rá bízott feladatot.

000000000

Ha a vezérlőről lehúzom az LPT kábelt megszűnik a zavar, bármit kapcsolgatok.

Ha visszadugom akkor van zavar... ilyenkor kicsit zajosabban gerjednek a motorok, de hibátlanúl fut a gép. Pl. forrasztópáka bekapcsolására is 'ugrál' a vezérlés.

Lehet, hogy a párhuzamos kábel 'viszi be' a zavart a vezérlőbe? Ezzel mit lehet csinálni?

Ugyanezzel a kábellel és számítógéppel a másik gépem megy zavar nélkül...

Köszönöm az eddigi segítségeket!

000000000

akor tudomásom szerin a relé bemenete elöt öszekötöd a nulát és a földet közös potenciára kerül igy megy be a FI relé bemenetére!
de a relé kimenetén közös a föld és a nula és ezt nem szabad ujra foldre kötni mert megszünik a relé védelmi mechanizmusa javits ki ha nemigy van!

000000000

000000000

Milyen vezérlőid vannak? Nekem az MSD vezérlőkkel soha semmi gondom nem volt!

000000000

milyen hosszu az lpt kábel ami a pc és a vezérlö közöt van?
nagyon ugy néz ki hogy hosszu ez a kábel roszabb esetbe hitvány az lpt kábel az az még árnyékolásincs bene ez nagyon vékony is mind a cat 5 kábel ez a hitványavv kábel ez kb6 mm nincsa nagob az átméröje !
Ami valosan jobb minoségu az joval vastagab és 2x árnyékolás van bene ez 10..12mm vastag is megvan eröl gyorsan meg lehet gyözödni a mostani lpt  kábeles csatlakozokat szétlehet patintani és bele lehet nézni van e árnyékolás a kábelben!

2nbj3n5m

Úraim.
Van két db SLA5011-es Ic-ém.
Ezek motorvezérlők,mekkora motort halythatnak
meg?
Előre is köszönöm.
Janko (Száraz János)