Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Köszi!

Ezen sajna nem jó csati van, sima apa-anya kell...

majd keresek

000000000

ja értem! max forasztasz nekem is kelet mert olyan kelet amit keresel levág dsub36 csati felforaszt dsub25!:)

000000000

Ez jó móka lesz... főleg ha nem oldja meg a gondomat[#alien]

000000000

akartam irni hogy vigyáz a dsub25/25 kábelekel  mert van kereszt kötéses kivitelbe is ami neked nemjo az az 25/25 nem diretbe van bekötve!:)
de ezt le elenörizhetö mert szerelhetö csatlakozokal vanak már a nyomtato kábeleken is bele lehet nézni az az szétszethetöek!

Antal Sándor

Sziasztok!
A Varsa-féle pt ledmeghajtó panelhez szeretnék valami egyszerű lágyindítót csinálni.
Van valakinek ötlete,rajza?

bvadkrcds

Szia, Sándor!
Annak az IC-nek van valami DIM bemenete, ha jól emlékszem. Talán ott a megoldás...

Antal Sándor

Antal Sándor

Ténylegvan.
De ez alaphelyzetben nincs bekötve,tehát akkor 100% a fényerő.

000000000

szia!
neked egy softstart áramkör kell!
http://www.eleccircuit.com/wp-content/uploads/2010/09/halogen-lamp-dimmer-with-soft-start.jpg" border=0>
az ic2 3 lábát rakod a pt4115ic drimer bemenetére de a bemenetre párhuzamosan kel kötni egy zy4.7v zénert mer max 5v kaphat az pt41 ic drimer bemenete ha több meghal!
ic2 nél van egy 220uf kondi a bekapcsolási felfutási idöt aza betudod álitani az az a softsart bekapcsolási idöt!

bvadkrcds

A vezérléséhez nem értek... talán PWM, de ha jól sejtem, valami 555-ös megoldás is jó lehet... én nem ismerem annyira azt az IC-t...

Antal Sándor

Köszönöm!
Másolom.
Azt már meg se merem kérdezni,olyan rajz hogy 1 gombos dimmer? Mint régen a szenzoros fényerő szabályzó volt,persze pt 4115-höz.

000000000

ezt mindenféleképen egy pwm jelel lehet csak megcsinálni az az egy négyszögjel impulzus széleségének felfutásával egy adot idö alat ez a leden induláskor a fényerö folyamatosan erösödik fel ez amit Antal S. keres ha jo értem!

000000000

Lenti kapcsolás azt is tudja az az V2(50k) a DIM
eredeti forás:
http://www.eleccircuit.com/halogen-lamp-dimmer-with-soft-start/" TARGET=_fnew>halogen-lamp-dimmer-with-soft-start
[#vigyor0]

Antal Sándor

Az a helyzet hogy van itthon egy dimmerelhető fénycső előtétem .Remek rejtett világítást csináltam belőle,csak sokat fogyaszt(2x58w)
Az előtét egy záró kontaktussal szabályozható.
1 rövid nyomás-bekapcs
nyomva tart-fényerő növekszik,elenged -meg áll
még 1 rövid nyomás-kikapcs
Na ezt milyen cél ícével lehetne utána csinálni?

000000000

pt41 ichez microcontrolere és megirni rá a kivánt funkciokra a programot!