Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

De ez már nem eletonika jol elkanyrotam a valos topic témátoool![#hehe]

jv7pu3a5p

Anyagom az nincs. Még...
Készülőben.
Az enyémen kívül már két házban működik, frankón.
Ha jól emlékszem akkor nem vagy messze tőlem (én Vecsés). Ugorj be azt megmutatom mire jó egy ilyen, és hogy mennyi meló van vele... :)
Lehet nagyképűen fog hangzani, de egy komolyan megtervezett, rendszerhez nem elég hobby szinten programozgatni. Nekem 1 hónap volt kb. mire a multimaster kommunikációs protokolomat kialakítottam, hogy zökkenőmentesen menjen.

jv7pu3a5p

Na ezen érdemes elgondolkodni. Utána is nézek van-e külön foglalat nagyobb méretben. Lehet lecserélem az 50mm-eseket. :)

jv7pu3a5p

Azért támadtalak le, mert azt írtad, hogy az év egész időszakában lehet rá számítani. De ezek szerint neked is csak max 8 hónapot megy.
Mint írtam korábban nekem 3-4e a vízmelegítésre költött péz havonta (gáz, átfolyós). És ebben benne van a főzőlap is.
Rokon egész pontosan azt mondta, télen mikor süt a nap bemegy a hőmérős egységhez, látja hogy 80 fok felett van a cső hőmérséklete. Ráindítja a keringést és azonnal vissza is hűti. Keringetheti akármeddig akkor is csak pár fokot emel. Tartály neki lent van 250l, 30 vákumcső fent.  
Szóval ezért keresek már valakit aki ezt a SAJÁT tapasztalatából meg tudná cáfolni. Mert akárhogy is nézzük tartállyal együtt, nem lehet 300000 alatt megúszni. És ez bizony nekem jóval több mint 10 év alatt térülne meg.  
Ezért mondom, hogy melegvízre, amíg nem győz meg valaki, feleslegesnek tartom. :))
De ez az én véleményem.

000000000

Amennyire itt a Fórumon ismerem a kreativitásod,ez nem fog ki Rajtad! Nagyon sokban hasonlítunk,én is szeretek mindent magam csinálni.[#eljen]

keri

Holnap éppen Ferihegyen leszek, délután (ha elmentek a főnökök :) megnézhetem?

000000000

szia!
akor nem figyelté ugy látszi amit leirtam!
mivel nem fagyálos azért nem tudom használni egész évbe nem azért hogy nem tudnék vele meleg vizet csinálni télen is !
mint elmontam van többfajta  vákumos rendszer kiépitésre!
ez gravitáciosan müxik még szivatyu sincs bene!
ugy müxik ez a fajta ami nekem van mind a olajos hordos kerti zuhanyzo és nyitot rendszerü!
A hidpipe csöves az fagyálosan is használható télen is ez külön fagyálo kering az ereibe és szivagyu zavarja a felmelegitet fagyálos folyadékot egy csspirálcsobe ami a bolylerbe van feltekerve!

jv7pu3a5p

Persze.
Magánban ment elérhetőség.

000000000

De ha még töbet akarsz megtudni napkolektoros témárol ezen mindent megtalálsz szerintem jo kis oldal!] [#wink]
http://www.kardoslabor.hu/hirek.php" TARGET=_fnew>kardoslabor !

jv7pu3a5p

Má hogyne figyelnék. De akkor megismétlem mégegyszer mert Te sem figyelsz úgylátom. Azt írtad, hogy az "év egész időszakában". Nálam ebben benne van a tél is.
Nem az érdekel, ki mit olvasott, meg hallott, hanem a tények. Ismerem én is a vákucsövek működését.
Régebben mikor keresgéltem a napelemekről infókat, sokan azt írták, hogy még felhős időben is 50% tud. Na persze kinek milyen képe van az agyában a felhős időről. Most pedig a saját a tapasztalatomból azt mondhatom, hogy felhős időben a 70W napelem 10W tud.  
Ezért kérdeztem ezeket a dolgokat, azt hittem van tapasztalatod a téli időszakra is.

000000000

A Tied tulajdonképpen mediterrán országokban használatos egész évben, arra is lett kitalálva.

000000000

DECEMBERIG TÁN TÉL VAN!
akor üritetem le mert fagyok keztek leni!
produkálta 50c vizet december elején!

keri

Köszi, de a richteres címem már nem él, a keri kukac szocimotoros.hu -ra küldjed.

000000000

2009 agusztusába volt olyan 88c viz volt bene  
igy az idényre bekel épitene egy keverö szelepet
mert nagyon veszélyees ilyen melegviz a lakásba!

bmejdz9nu

Átírjam a fórumba erre a címet?