Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Köszönöm, de szilárdtestrelé sajnos nem jó, én is kérdeztem, de az ellenjavalt sajna.

000000000

Mi a probléma a szilárdtestrelével?

000000000

Egy szervovezérlő rendszer hibaérzékelő áramköréhez (www.aree.com) kell a relé, és ezt írja a leírásban:
3. The use of solid state relays is discouraged. (Remember, we’re putting in a mechanicalsafety device because we’re worried about an electronics failure)
Szóval nem szereti a szilárdtest reléket, ennél többet nem nagyon értek hozzá. Üdv: Giorgio

000000000

Szia giorgiocnc!
Igy már érthető.
Üdv. Király Tibor

000000000

Hello Mindenki!

Nagyon nézegetem az oldalt, de pénz és tudás hiányában nem merek még nekiálni semmi komolynak.
Ismerkedésképpen régi floppy meghajtókból kitermeltem két mini léptetőt.
Mind a kettő 4 kivezetéses.
Tudnátok valami ötletet ezek meghajtására??
Jó lenne ha pc-vel lennének irányithatóak[#rolleyes]

2nbj3n5m

000000000

Jól néz ki a dolog, de én valami olyanra gondoltam, amit magam is össze tudok itthon rakni [#confused].
Egyébként lehet, hogy nem lenne olyan bonyolult a kapcsolás, csak hát a két PIC-be való progi hiányában nem sokra megyek vele.
És csak úgy próbábol nem sok kedvem van több 10eFt-ot elköletni rá.
Valami más megoldást nem tud valaki??

Üdv
Ghost

000000000

Esetleg nézd meg ezt:
(Bocsi (moderálva), ezt folytassátok inkább magán mail-ben!) HobbyCNC

Vagy ha még működőképes az a floppy amit szétszedtél, akkor az azon lévő vezérlést is használhatod. Elvileg találsz rajta step és dir jeleket is.

5bzs27u7

Üdv a csapatnak.

Tud valaki digitális fordulatszám mérőt hol lehet venni, amatőr áramkörre gondolok, amit otthon össze lehetne rakni.

000000000

Néz szét a conrade.hu és a mikroklub.hu -környékén!

dg8n4i8x

Sziasztok!

Viktor! Nekem van egy rajzom valahol ami egy multiméter feltétjrként használható! Megépítettem és nagyon jól működik, generátórral kalibráltam és elég pontos! Ha este hazamegyek és nem felejtem el akkor átküldöm! Nézd meg István rajz portálját ha jól emlékszem ott is van egy!

Üdv!
Balu

000000000

Bocsi, nem tudtam, hogy nem szabad mindenfélét kérdezni[#rolleyes]...

000000000

Semmi gond![#nezze]

yuagaci9g

En fordulatszamot a digitalis multimeterrel, frekvencia alasban szoktam merni. Csak egy kis fenyelemet, (zsebszamologepbol) kotok ra, es a forgo tengelyre fenyes ragasztoszalagot teszek egy savban.Fenysugarnak zsblampa is megteszi es maris megvan a masodpercenkenti fordulatszam.
Kicsit maceras, de mukodik.

5bzs27u7

Üdv.

Köszönöm az infókat.