Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Hát majd kiderül, én hogy járok ezzel az IC-vel, fog e működni az én kedvemért. Mikrostepre van gyógyszerem, úgy általánosságban.

me3ua0a6

Én épülő gépem félkész mechanikára épült, így bordásszíjak és bordáskerekek vannak benne. Ez ugyebár nagy mozdulatokat jelent a léptetőmotor lépéseire. Emiatt tetszett meg ez a 16-os mikrolépés. Na meg a tartóáram, PWM csoppertáp, stb. Emiatt szeretném életre kelteni, de egyre kevesebb a remény az eddigi tapasztalatokat nézve:(
Majd délután kiderül!

s7manbs8

Mikrolépés nélkül, annyira rángat a léptetőmotor, hogy anélkül csak néhány helyen lehet használni igazán, a finom léptetés már 1/8-nál is nagyon jó.

Nekem is a hosszú szíjas hajtást, 1/4-es mikrolépéssel már sikerült úgy megcsinálni, hogy nem rezonálnak be a szíjak, de még én is finomítani akarok rajta, még nagyobb felbontással.

Kisebb IC-k is vannak, 3A-is nincs is gond, csak ha nagyobbat akarunk, akkor kellene ez.

me3ua0a6

Tudnál mondani pár ilyen IC tipust, megnézegetném azokat is, főleg árban.

000000000

A3986-nál kíváncsi leszek a megépített vezérlők mikrolépés-módban, 1 teljes körülforgásnál a lépések közötti szögeltérésékre?! Ha ez egyenletes lesz nektek, megemelem a kalapom...[#integet2]

besirkyjh

Szeretek babrálni kis motorokkal ( 0.2-0.7Nm )
de oda a H2 minimál árama ( 0.7A ) még vizes törülközövel is sok , probáltam .
Egy abszolult optimális méretezés vezérlöre nekem a kb 40v és max 4A lenne potis beállitással , mint a H1-nél .

Ezt a 3986-ot nem ismerem de meg jegyezetem a kalap emelést és foglak figyelmeztetni ha ott lessz az ideje .[#beka3][#rolleyes]

000000000

1 Step/sec-es, 1/16-os videót kérek![#ravasz1]

besirkyjh

Tölem hiába .

Szépen össze dugjuk a kis buksinkat és kitaláljuk hogy mitöl emeled meg a kalapod .

Egyébbként ez a 3986 IC léptetökhöz lett kifejlesztve ? Azt látom hogy fél hid , nem csak kis dc motorokat hajtanak vele ? Még sose volt a kezembe .
[#conf]

000000000

Kifejezetten léptetővezérlő, teljes hidas, unifor FET meghajtással, Step/Dir bemenettel, PWM-es, Micro-Step vezérlő.

000000000

Javaslom az adatlapjának letöltését...

s7manbs8

Pl. TA8435, TB6560 pl. olyan 2500-3000 Ft körül vannak.

s7manbs8

Ez valószínűleg akkor lesz, ha kiadnak egy új javított verziójú IC-t...

s7manbs8

Csinálj olyat, hogy a tekercs mellé tegyél párhuzamosan hasonló tekercseket, és így az áramod egy része nem a motorba folyik, tudom hülye öltet...

besirkyjh

Csak sikerült elirnom a féllépést .

Ha ilyen gondok vannak ezzel az IC-vel miért van forgalomban ?
Nincs valami tovább fejlesztett darabja ?

Még jo hogy nem fogadtam , bár még nincs lezárva .

s7manbs8

"Ha ilyen gondok vannak ezzel az IC-vel miért van forgalomban ? "

Mer a biznisz az biznisz.