Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Megyek ki a kamrába mindjár kimaratni a nyákot, ha ilyen jó !

me3ua0a6

Jaj, magyarázat:
digitális generátorról üzemeltetve, azaz nincs gyorsulás benne, csak közvetlen konkrét ugrások.
1.2. videjó 12V-ról, 3. 4. videjó 33V-ról megy.
Kivettem Fet és Sense kondikat, és megjavult minden. Köszönöm nektek!
Ha lenne valakinek elfekvőben még 4db ilyen IC-je, szivesen felvásárolnám, mert akkor csinálnék munkatársamnak is egy ilyen vezérlőt, hiszen sokat segített benne.

000000000

1 step/sec és 1/16-od állás, nem gyorsabb! Látni akarom a lépések közötti szögfordulatot!

Egyújabbgépépítő

Keress meg, nekem még van néhány db.

000000000

Ez nem bizonyít semmit! Gyorsan eddig is jól ment...

s7manbs8

Na, akkor a Sense kondi nem kellett bele, Neked nyákod nincs készen ? Én is beültetnék egy párat belőle, ha jó.

s7manbs8

Az a motor milyen, amit hajtol ? Paraméterei ?

s7manbs8

Lehet pont jó motorja van hozzá. Vagy akármi. Ilyen aki szerencsés.

Egyújabbgépépítő

Ezt úgy szokták demonstrálni hogy a tengelyre egy lézer pointert erősítenek, és pár méterre a falon lehet látni minden egyes lépést, majd egyesével léptetni kell, ott fogod látni a problémát.
Különben van http://cnctar.hobbycnc.hu/egyujabbgepepito/3986_OE_PWM_study.pdf" TARGET=_fnew>megoldás.

s7manbs8

Ezt a "van rá megoldás" nálad már működött ?

me3ua0a6

Nem igérem, hogy hétvégére lesz pontosabb teszt, munkahelyemen hagytam mindent. Lézerpointer jó ötlet! Valahogy megpróbálom megrögzíteni, bár nem tudom, hogy hogyan fogom elrendezni a dolgot, nincs köralakú szobám :)
Motor: Vexta PH265M-31-A5
DC6V, 0.85A 0,9deg/step. Elvileg képlet alapján 0.75A-rel hajtva, de kb fél óra mocorgás után kicsit meleg a motor. Még nem merem a 2A-es motoromat rákötni. Addig még lesz pár munkaóra, pl újabb nyákterv. Logikai feteket hagytam még benne.

jv7pu3a5p

Csak engem tisztel meg a fórum hogy a Mehet gombra kattintás után eltűnik minden és sehol a hozzászólásom? Már másodjára...[#gonosz2]

4um5b65d

Nem szólni kell......írni !! :)

jv7pu3a5p

Elég símán is megy át egyik lépésből a másikba, minthat egy DC motort látnék. [#bee1]
MAjd rakok fel videót ha már szalad...

jv7pu3a5p

Mondasz valamit... :)
Leszoktam a küldés előtti Ctrl-C-ről, de inkább visszaszokok.