Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Akkor megcsúfoljuk vele a szervókat is !

Egyújabbgépépítő

Nem kell kerek szoba, nagyon jól fogod látni a problémát.

Egyújabbgépépítő

Nem építettem meg, áttértem szervóra.

s7manbs8

Hát ha ez ilyen, akkor úgy csinálom meg a panelt, hogy a végfok híd részt egy külön panelre, ha meg ez az IC nem válik be, lehet csinálni másik félét diszkrét elemekkel vagy akármivel.

Utána meg én is áttérek a szervó hitre, hallgatva a tapasztaltabbakra.

s7manbs8

Ha már az A3986 a téma ma, lenne egy olyan kérdésem, hogy szerintetek, tintasugarassal nyomtatott fóliával ki tudom marni a pici lábainak a padokat ? Mert inkább meg sem próbálom, ha ez nem megy, az a gyanúm, hogy erre nem képes, de nem is akarok elpocsékolni egy 200Ft-os fóliaanyagot, ha eleve reménytelen.

Viszont van egy másik ötletem, hogy egy tök kottyanásmentes szerkezettel körbe lehetne marni a kérdéses területeket egy jó helyes 30 fokos gravír tűvel, bár ez sem egyszerűbb.

s7manbs8

De most találtam ki, hogy csak az IC padokat nyomtatom ki, azon meglátom, hogy van e értelme.

me3ua0a6

http://lh3.ggpht.com/__JkdS1MlBus/StJFhdI3eQI/AAAAAAAAAVY/ydz8S7vqIQY/PICT0006.JPG" TARGET=_fnew>Semmi sem lehetetlen. Nekem sikerülnek néha a csodák.

s7manbs8

Ha ez is tintasugarassal van, akkor nekem is menni fog, csak lehet inkább vas kloridossal kell maratni, mint peroxidossal, mert az lehet jobban alámar.

me3ua0a6

Fólia, tintasugaras, nap, nátrium-perszulfát.

s7manbs8

Az a nátrium perszulfát hogy dolgozik ? Olyat még sose próbáltam.

me3ua0a6

Olyan, mint a vasklorid, de kicsit lassabban dolgozik. Nagyon precíz, én buborékos maratókádban használom. Kb 20-25 perc alatt kész egy nyák benne, és amint kilátszik egy helyen a rézmentes hordozóréteg, kb plusz 1-2 perc és mindenhol lehozta a felesleges rezet. Ezáltal alámarásnak kisebb az esélye.

s7manbs8

Kipróbáltam a tintasugarassal nyomtatást, úgy néz ki, hogy meg tudom csinálni a picurka padokat is, csak a ráforrasztás lesz nem könnyű, egy ilyen kis beültethető nagyobb tokszerűségre rátettem én is, a nyákon meg nem kell kis vonalakkal bajlódni úgy.

me3ua0a6

Munkahelyem SMD gyártással, beültetéssel foglalkozik. SMD gépsorokon dolgozok én is. Így számomra nem gond ez a fajta szerelés. Ha tudok segíteni beültetésben szólj! Jó szerszámmal könnyű dolgozni :)

s7manbs8

http://belaworld.extra.hu/for_sale/A3986/a3986_adapter.jpg" border=0>

s7manbs8

Hát úgy nem lehet nehéz, főleg ilyen pindurkákat beültetni. Most nyilván csak itt magamnak valami prototípus szempontból csinálok ilyeneket, ha odáig jutnék, tudni fogok róla.