Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Bármi lehet!
Sejtésem nincs, csak motorom. :)

Szalai György

„Mi a véleményetek erről?”
Pár problémádat megoldhatná, ha ismerkednél a LED reflektorokkal.

Szalai György

Mi van a fehér műanyagdugók alatt, belül?
A csatlakozóban mind a négy érintkezőre van kötve vezeték?

43pbwjg8s

Szia Gyuri!

Egyelőre nem bontottam meg.
Tudod. Amihez nem értek nem szivesen bántom, nehogy kárt okozzak.
A dugók alá mindjárt benézek.

000000000

Finom érzéki kezed van?:) Ha lassan forgatod mit
érzel az ujjaiddal (vannak döccenők, teljesen
egyenletes, könnyű forgású..)? Pörgesd meg
kézzel, sokáig forog a lendülettől, gyorsan
megáll? Mennyi vezeték jön ki belőle? Ezekből
már eléggé behatárolható a motortípus.
máris megmondható nagy valószínűséggel, miféle

43pbwjg8s

43pbwjg8s

finoman, zökkenőmentesen tudom forgatni két ujjal, de nem fut sokat.
Nem tudom mennyire lehet hozzá köze, de elég nag ya súlya, igy nem igazán tudok nagy lendületet adni neki kézzel.
A vezetéket és a csatit nem bontanám meg ha lehet (ugy jó az ahogy van) de gyanítom hogy a 4 tüske mindegyike be lehet kötve. (ez csak gyanú) tudnom ellenőrizni?
Mondjuk egy műszerrel ha megfogatom adnia kell valamit?

43pbwjg8s

Lehet szélgenerátor lesz belőle ha olyan a kicsike?

PSoft

A fejrészen az átlósan látható két műanyag(danamid?)dugó kefetartókra utal.Lehet,hogy kommutátoros motor?
Az állórésznek mintha lemezből hajlított burkolata(háza)lenne.
Lemezelt,tekercselt állórésznél nemigen használják ezt a fajta megoldást.
Valószínű,hogy állandó mágnes az állórésze.
Ha így van,akkor ez egy DC motor.
Úgy ránézésre kb.ennyit,de lehet hogy tévedek.

yuagaci9g

Ha regi orosz cucc, lehet, hogy csak tahogenerator; mar lattam hasonlot.
Ovatosan kimerhetned, es egy kis elemrol meg is fordul, ha jofajta. Azzal nem teszel kart benne.

PSoft

Bocs,még a #4758 után keztem írni.
Hogy rohan az idő...

Szalai György

Na az fél siker.
Akkor két drót biztosan a kefékre megy.
Kéne egy ellenállásmérő és a lyukon át az egyik műszerzsinórral megtapintva a kefetartót, a másik műszerzsinórral kikeresni, hogy melyik csatlakozó szegmensre van kivezetve.
Amelyik csatlakozó szegmensen a legkisebb ellenállást mutatja a műszer. Zárlatot.
Azután a másik kefetartót is ugyan így.

000000000

Szkóppel nézd meg, ad-e ki valamilyen
feszültséget, ha tekergeted...És egy Ohm
mérővel nyugodtan megtámadhatod.

43pbwjg8s

Köszönöm a tippeket!
Neki fogok esni ha egy pici időm van.
Csak gyakoroljam a szkóp kezelést. Soha nem árt.
A kefetartókat kimérem.
Ha megvagyok jelentkezek.

s759m832s

Köszönöm a válaszokat!
A led reflektorokat ismerem kettő is van. Egy kisebb és egy nagyon nagy. Vadászatra használom. De nem vagyok megelégedve vele, mert nagyon fehér a fénye. Mindent elvakít, alig lehet színeket megkülönböztetni. Ha meglövök valamit a vért egyáltalán nem látni meg. Minden élénk színt eltorzít. Vadkárelhárításon ha rávilágítok egy disznóra a szeme világít, de az alakot alig, vagy szinte lehetetlen kivenni. Minden vakítóan fénylik, és nem látsz színeket. Ezért kénytelen vagyok visszatérni ahhoz, ami a leginkább színhű képet adja vissza a megvilágított dologról, és nem úgy világít mintha fényes ködben járnék. Ide oda mászkálni tökéletes, mert egy kis akksival, vagy elemmel is órákig bírja. Nekem ez a refi elég ha 10-15 percet tud. Pár hétvégére elég ez a mennyiség. Csak a hidegtől és a többszöri töltés után nem kell kidobni. Mert a ceruzaakksit nem arra találták ki, hogy összeforrasztva láncban töltsük őket. Tehát a led sajna kilőve.  
A kérdés még mindig, megoldható-e a lítium akksik párhuzamosítása?
Köszönöm!