Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

ybm4ifb

Ezek a Wellerék jo nagy nyomtatott áramköri lapokat használnak...

Szalai György

Nem tudok jó tojást tojni, de erről meg tudom állapítani, hogy záp.
Forogni és fűteni esetleg fog, ha eleget kínlódsz vele.
De hogy ezzel mit hajtasz majd, mekkora sebességgel, mekkora gyorsulással, mekkora nyomatékkal, milyen pozíció pontossággal, és hogy az megfelel-e majd az igényeidnek?
Ezt még tovább kéne gondolnod.

000000000

Fogaskerék hidralika szivattyut hajtana.

4um5b65d

Akkor azt meg minek vezérelni ?
Max kakaón menjen a szivattyú, ami anyag meg nem kell a munkahengerhez , azt vissza kell engedni a tartályba.

000000000

Kormányszervó szivattyú. Új 250000Ft.

4um5b65d

A teljes vezérlést meg szeretnéd csinálni ezek szerint.....
Gondolkodj el egy kicsit azon amit írtam. Nem biztos, hogy nem tudnád megcsinálni a szervót úgy, hogy maximális fordulaton jár a szivattyú. Egy emelőgép szivattyúját sem vezérlik, hanem szelepek nyitásával/zárásával oldják meg a lassú és gyors mozgásokat. Persze lehet, hogy jobban járnál, ha a Méh telepen keresgélnél vagy beígérnél az egyik melósnak 10 rugót ha talál neked ilyet egy bontásra szánt kocsiban.

000000000

Bontott nem jó.Mert nem ismeri fel a komputer,nem tudod a kódját.

svejk

Tehát az autódba akarod beépíteni a futófényes vezérlésű kormányszervoszivattyút??
Bátor nem vagy csak merész...

4um5b65d

A computer kódokkal szerintem a szakszervíz el fog tudni boldogulni. Kizártnak tartom, hogy ne lehessen kiolvasni a rendszerelemek kódját.

MoparMan

ha elmondanád a pontos feladatot, talán van aki tud segíteni...

000000000

A tárházban találtam az alábbi falszárításról szóló dokumentumot, nem emlékszik rá valaki, ki csinálhatta?
http://magiist.free.eplanet.hu/Dokumentumok/Falrosszitas.pdf" TARGET=_fnew>Falszárítás a présházban

000000000

Szakszervízes emberke kért meg hogy csináljak vele valamit.
Feladata:Parkoláskor menne egy állandó fordulaton,nem kel szabályozni,majd kikapcsol mert nagyobb sebességnél nem kel hogy menyen.

000000000

De, az egyik kollégám! Érintésvédelmileg erősen aggályos megoldás, de műxik....

Szalai György

Ha akkumulátoros üzemre készül, ahol kiemelt fontosságú a gazdaságos, alacsony veszteségű működés, akkor pláne kéne neki rendes vezérlés.
Miért kell olyan motornak lennie, amit csak bonyolult módon lehet gazdaságosan vezérelni?

000000000

Igen, érintésvédelemről jobb nem beszélni a megoldással kapcsolatban :-)
Viszont feltehetőleg működik és némi zsugorcsővel és korrekt dobozolással olcsón továbbfejleszthető. Utánanéztem az elvnek és az USÁban a földalatti bunkereket szárítják porszárazra így, szóval tényleg működik.
Egy kérdésem van csak, miután megcsináltam a képek alapján ( persze egy kicsit csinosabban és megfelelően szigetelve) nem tiszta, a földelés mihez van kötve a rendszerben. Felteszem nem a villamoshálózat földjéhez van kötve, de akkor hova?