Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Még nem. Ez azt tartalmazza még amit én mutattam itt.
Most ha nem fontos akkor nem veszem elő az elektronikát. Egy kicsi pihegő neki, mert tényleg leálltam minden mechanikai dologgal miatta.
Ami kellett az megvan már. Ez ráér.
De mindenképpen uj tápáramkör megy bele majd.

4um5b65d

Ne is szedd szét, csak arra voltam kíváncsi, hogy ilyen gyorsan összedobtad e a cuccot, de ezek szerint más a helyzet. :)

43pbwjg8s

áááá! Tetű vagyok én!

SquirrelTech

http://www.elv-downloads.de/service/manuals/PWM200/PWM200_KM_G_081216.pdf" TARGET=_fnew>Ezt a jó kis léptetőjel-generátort most találtam böngészés közben...

s7manbs8

Szerintetek, ha egy PT100 típusú érzékeló jele és az erősítés közé egy CD4051 analóg multiplexert teszek, az nem befolyásolja a jelét annyira, hogy a mérésben hibát okozzon ? Gyakorlatilag a többi bemeneten is 2V ok vannak rákötve pl.

000000000

A PT100-as szenzornak még vezeték hossz kompenzáló kimenete is van (3 ill. 4 vezetékes verziók). Akkor egy x Ohmos átmenetű IC ne zavarná meg?!

s7manbs8

Éppen ez volt nekem gyanús, úgyhogy ki is hagytam a játékból, köszi.

svejk

Használj négy(vagy esetleg három)vezetékes mérést és akkor már kapcsolgathatod a jelet..

s7manbs8

Na jó, de hogyan ?

svejk

mi a cél?
analóg jelfeldolgozás estleg proci?
folyamatos mérés vagy csak mintavételezés?

s7manbs8

A hőmérséklet pontos mérése.

s7manbs8

Processzorral AD bemenethez illesztve.

svejk

Akkor áramgenerátoros táplálás két vezetéken, két vezetéken pedig a feszültség leolvasása.
Muszály PT??
Ha már proci, rengeteg ügyes hőfokérzékelő van pl. I2C kimenettel..
Pl. LM75..

s7manbs8

Van egy gyári ajánlás, PT100-ra Microchip AN687-ben, csak mivel több kell PT100, ezért gondoltam, hogy az erősítő fokozat rész közös lenne, azokat meg rákapcsolgatnám, de nem jó ötlet, ahogy nézegettem, alkatrész se lenne sokkal kevesebb.

svejk

Nem tudom milyen pontoság kell, de egy valamire való Pt 6-10-ezer pénz..