Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Nagy naaagy Titok! :)
De ez kell bele. :)
Tésztával akarom elkeverni és megenni. :)
Én ennek szeretem az ízét.

s7manbs8

Van egy megoldás, ha két db 10MHz-es kvarcot sorba kötsz, akkor kapsz egy 20MHz-est, vagy párhuzamosan kell kötni, nem is tudom, mint a kondiknál, 10MHz-est meg lehet kapni mindenhol, még a cipőboltban is nem ? Az meg van nálatok is.

A viccet félretéve, ha valami procihoz kell, van azokban belső órajelgenerátor is, nem is kell külső hozzá, ha úgy állítod be, és a sebesség elég neked pl. 8 Mhz-is.

De gondolom te assemblerben a világ speed-re optimalizált programját írtad meg és éppen csak hogy megy 20 MHz-el.

43pbwjg8s

Ne faggass!
Nekem ez kell és kész! :)

keri

10Mhz-s kvarc önmagában is képes 20Mhz-n ketyegni, sőt akár 40re is fel lehet húzni, de ott már nem túl stabil, csak kell egy LC szűrőkör, ami valamelyik felharmonikusra van hangolva.
Soros kvarcok nem is tudom mit csinálnának még csak nem is gondolkodtam ilyenen soha :D

keri

Megnézem lehet hogy nekem van rezonátorom és nem szoktam használni mert nekem 8mega elég szokott lenni.

keri

Csak kvarcom van 20Megás, az is SMD kivitel, de szerintem az nem gond neked.
Adok hozzá SMD kondit...csak hogy jól kiszúrjak veled nagyítót nem küldök mellé [#vigyor][#guluszem1]

sasi

Elektronikai lapok http://cnctar.hobbycnc.hu/Irodalom/radio_amator_es-gramofon_szemle_1926_okt.djvu" TARGET=_fnew>1926-ból, és http://cnctar.hobbycnc.hu/Irodalom/radio_amator_1930.djvu" TARGET=_fnew>1930-ból.
Gondolatébresztő olvasmány a reklámjaival együtt. Akkoriban még gyorsan megjelentek a hazai gyártásban az újdonságok, közel álltunk a fejlett világhoz, most meg az IMF-hez…és csak fogyasztunk, fogyasztunk…

43pbwjg8s

Köszönöm minden segítséget és javaslatot.
Azt hiszem Tomi majd segít ez a legegyszerűbb.

Az SMD-meg nekem ne is említsd! :)
Elvakarásznék vele évekig mig sikerülne rendesen feltenni. :)

s7manbs8

Pedig jobb, ha el kezdesz az SMD-kel barátkozni, mert lassan nem is lesz más, a mi hobbista kedvünkért nem fognak régi féle alkatrészeket gyártani. Ahhoz is csak pár szerszám és eszköz kell, és nem olyan vészes mindjárt a dolog.

000000000

Nem olyan vészes az (legalábis bizonyosm méretig)! Mi már ahol lehet, teljesen áttérünk rá.
Azárt az A3986-ot mi is kiadtuk külsős válalkozónak...

43pbwjg8s

A vezérlőben a hidegítő most SMD.
Azt a végén már szépen be tudtam tenni.

De emlékeim között van egy QFN16-os tokozás. :(
Hűűű hogy mennyit kínlódtam vele. A végén Tamás csinálta meg nekem, mert már kettő gyorsulásmérőt is szétégettem addig.

s7manbs8

Érdeklődnék, hogy az A3986 IC-d van még eladó ?

000000000

Van, de "csak" adapternyákra forrasztva (Lásd: http://www.hobbycnc.hu/Akcio/Bazar.htm" TARGET=_fnew>Bazár)!

s7manbs8

SquirrelTech

"Azt a végén már szépen be tudtam tenni."
- Akkor a következő is menni fog, csak az már gyakorlattal. :)