Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Így van könnyebb és és érezni hogy üres...nem tudom egzaktul megfogalmazni, de szinte a tapintása is más.

sasi

A 25V/5A-es táp leírása az RT évkönyvből http://cnctar.hobbycnc.hu/Irodalom/25V_5A_tap/" TARGET=_fnew>itt.

000000000

Igazad van, én is érzem ezt.:) Olyan ez mint
a görgdinnye ütögetése vásárláskor.:)

svejk

Köszi!  

Alig hiszem el hogy ez már 25 éves oldal..
Érdekes hogy teljesen előttem volt a kép még arra is emlékeztem hogy a jobb felső sarokban van a rajz.
Persze most azért már más szemmel nézek a kapcsolásra...

Bizony ezek az évkönyvek igen saláta állapotban vannak meg nekem, szerintem többször lapoztam át mint jó hívő a bibliát :)
Nem is csoda hiszen kizárólag ezekből a könyvekből, folyóiratokból tanaultam, kár hogy ennyire elkutyult a Rádiótechnika újság :)
A tavalyi évkönyvet már nem vettem meg, és májustól a lapot sem veszem, pedig ྎ-től minden szám meg van.

000000000

Én már évek óta dühöngök az RT minőségén. 1000 éves vackokat ismételgetnek, kezdőknek. Nem képesek tovább lépni...
A Google 100× izgalmasabb...[#email]

sasi

Én 58 novemberében vettem az első Rádiótechnikát, az utolsót meg valamikor 2004-ben. Rettentően elhúzott mellettük a technika, a szerkesztők már csak a régi cikkek között válogattak, biztosan azt gondolták, egy újszülöttnek… de nem, mert ők már iPod-dal a kezükben jönnek a világra…

keri

Az Elektor sem jobb, ott meg mindent PIC-el és AVR-el oldanak meg, elektronika alig van már.

svejk

Sajnos ott a szerkesztőségben nem volt rendszerváltás, már nem politikai értelemben...
Azt mondom 97-98-ig oké volt..

svejk

De ott legalább leadják a forráskódot..

svejk

A net-tel nagyon nehéz versenyezni ezt megértem...
De sajnos az RT homokba dugta a fejét, a régi számokat sem engedi elektronikus formában megjeleníteni sehol..

s7manbs8

Én egy alkalommal mikor valami ócsakavasat vittem ki a méhbe, valami idióta által kivitt összekötegelt Rt számokat hoztam haza, valahány évfolyamot 1980-89-ig kb, bár akkor már valamicskét sejtettem az elektronikából is, de még bújtam egy jó darabig is utánna. Most csak a polcon pihenget, már pár éve mióta ez a net van, nem kellett sűrűn elővenni.

s7manbs8

"Én már évek óta dühöngök az RT minőségén. 1000 éves vackokat ismételgetnek, kezdőknek. Nem képesek tovább lépni..."

Ez az öregedés nevű jelenség, ez nemcsak újságokra igaz, hanem emberekre is, lehet mi még 20 év múlva is motorvezérlőket akarunk építeni, míg a gyerekeink valami olyat, ami ma még nincs is, és mi el se tudjuk képzelni.

s7manbs8

Érdekes az is, hogy néha egy 20 soros programot nem mernek megmutatni, azt hiszik, az olyan nagy titok, mikor a neten minden ott van amúgy is.

43pbwjg8s

A Szeles idő mifelénk gyönyörű dolgot hoz magával!
Nagyon köszönöm Szeles Józsinak a munkát amivel elkészítette a szkópom borítását.
Lehet nem túl bonyolult az alkatrész (nekem az mert se eszközöm hozzá, sem gyakorlatom) profi munka!
Nagyon szépen köszönöm Józsi!
Valahogy meg fogom hálálni!

Még a hétvégén kibogarászom milyen festékkel (ha lehet szigetelő) essek neki és ezt, valamint a labortápot szépen lefújom.

http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/elektronika/szkop/SZKOPBorit_1.JPG" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/elektronika/szkop/SZKOPBorit_2.JPG" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/elektronika/szkop/SZKOPBorit_3.JPG" border=0>

s7manbs8

Ez nagyon szép lett, vigyázzál rá, nehogy államosítsák tőled.