Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Valószínűleg jól túlkomplikálja, hogy eladható legyen a produkciója. Esetleg az aluszalag eladásában is érdekelt.
Azért nem egyszerű úgy rögzíteni egy ilyen pici alkatrészt, hogy maga a rögzítés ne befolyásolja a kicsi hőtehetetlenségű alkatrész viselkedését. Nem véletlenül választott ennyire tűhegynyi érzékelőt. Szerintem még az aluszalag tömege is eléggé összemérhető az alkatrész tömegével. A furat betömésére szerintem nincsen szükség. Talán szerencsésebb lenne, ha az érzékelőt egy nagyon pici csepp hővezető ragasztóval rögzítené az alkatrész lábán és ezt a részt nem fedné le semmivel.

svejk

Hát?..túl van ez varázsolva....
Amit Pál írt, az valós lehet és biztos szükség is van rá...
De hogy az az alufólia, meg ablak csak úgy saccra..
Kíváncsi lennék mekkora eltérés lehetne mérni ha csak szilikonzsírral oldotta volna meg a thermokapcsolatot az érzékelő és az alkatrész közt..

43pbwjg8s

Enné meg a fene.
Kiment a ROUTER-em tápja igy csak éjjel tudok idejönnei, de addig aktívkodtam.

Csak hogy jelezzem, hogy mennyire nyughatatlan vagyok. :)
Első menetben a tápáramkör sajnos csak 0-30V és 0-1A, de remélem valahogy sikerül feltornsznom majd (más tranyók kellenek majd bele ha minden igaz, de hogy milyenek azt én magamtól ki nem találom).
Szóval valamiféle "labortáp" készül nálam.
A TOK egy APC szünetmentes doboza.
A trafó egy LEGRAND 400v230/24V-os "kicsike".

http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/elektronika/labortap/TAP_1.JPG" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/elektronika/labortap/TAP_2.JPG" border=0>

43pbwjg8s

Ja! És kimértem a pákát.
360 fokot ad.

Szalai György

Az pont egy teljes kör.[#integet2]

43pbwjg8s

s7manbs8

Milyen routered van ? Csak nem valami WL-500 szerűség. Ha érdekel elmesélhetem, hogyan kell megcsinálni.

43pbwjg8s

De igen
Éppen az.
Közben itt az uj táp.
De pénteken nagyon köhögött a NET. Tesztek szerint a router miatt. Ha kihagytam inden OK  volt. Előtte semmi gond, csak egyik pillanatróül a másikra előjött a csigatempó.
Aztán egy reset és lekapcsolás után a táp nem állt fel. Utána rámérve semmi szufla nem volt benne.
De ezzel menjünk át a semlegesbe!!!

43pbwjg8s

Vagyis... Végül is (ha hardweresről akarsz szólni) akkor az elektronika. :)

svejk

Bocsi, töröltem mindet mert én a Dlink 5xx -ről beszéltem és most nézem neked ASUS van..
Így használhatatlan lenne a leírásom.
Nem is tudtam róla hogy az is ilyen "tápegységmeghalós" tipus.

43pbwjg8s

Semmi gond!
Érdekes, mert nem nagyon szokás tápegységnek meghalni felém.  
Ráadásul ez nem is régi (1 max 2 hónap).
Igy garis a cucc, ugyhogy küldöm vissza, de előbb rápróbálok egy másik univerzális táppal.

Ilyenem még ugysem volt, amin a kimenő feszt egy ellenállás beillesztésével lehet beállítani, ráadásul 5V-tól felfelé elég szép számú lehetőséggel, valamint a teljesítménye is jó.

Az is rédekel, hogy maga a router mikndezektől függetlenül rendben van-e.
Nem tudom, hogy okozhat-e tápgond (esetleg szépen lasan halódott volna el?) sebességi és működési gondot egy routernél.
Sajnos ezekhez abszolute nem értek.

43pbwjg8s

A ROUTER ug ynéz ki kihalt.
Holnap kűdöm vissza mindenestül gariba.
Csak igy amig nem lesz másik, csak éjjel leszek, mert addig a gyerek nyomorgatja a NET-et.

43pbwjg8s

Jah!
Kész a táp! És még működik is!  
Vannak még csodák.
Már csak be kell kalibrálnom. Egy multiméterrel nézegetve 1-1.5% hiba most még van benne.
A másik az, hogy az a tápáramkör amit csináltam, sajnos eleve nem indulhat 0 voltról.
Igy most 2.5-től megy felfelé.
Nem baj
Legalább valamennyire már megy a dolog.
Meglátjuk mit lehet még finomítani rajta.
Arra kellene találnom valakit, hogy ,megmondja milyen tranyóra cseréljek, hogy nagyobb áramkorlátot (3 vagy akár 5A) tudjak állítani).
Ez igy most max 1A csak.
Nade ne legyünk elégedetlenek uraim!
Ez már így is csoda! :)

s7manbs8

Mert most milyen van benne ? Tranyó ?

43pbwjg8s

Beszkennelem mindjárt a doksit és beteszem a könyvtáramba.
Egy pill!