Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

ukcge40u

Nekem is van ilyen boszim, csak ritkán látom,és élvezem jótékony hatását... :/

Arra a kis időre talán érdemes lenne leugranod, ha már nem vagy kimozdulós.
Boszit a jobb egybe, és gyertek.
Talán találsz valami hasznosat nálam, mert vannak fölös cuccaim...

s7manbs8

Megmértem, nálam 5-6kOhm az ellenállása, neked biztos valami újféléd lehet , vagy valami speckó, amúgy gyanús vagy nekem, reggel nem valami másnak a lába közét méregetted, tegnap , mintha erre tettél volna utalást, az biztos rövidzzárat mutatott...[#buck][#circling][#confused][#crazya]

ukcge40u

Igenis, értettem!!!
Kiköltözöm a 400€-ós, garázsos albiból egy panzióba!

(Viszont ezek svábok, itt nem jár az arcszesz)

Meggondoltam, maradok itt. Valahogy túlélem reggelig... :)

ukcge40u

Írtam a Mach3 topicba.

s7manbs8

Régebben mutogattam egy ilyen szabályzást, amit csináltam, az SMD beültetés házilag témakörnél pont. Csak ez nem kajára készült. De az s rossz ötlet, meg kávéfőzésre szokták még csinálni.

Procival vezérelt PID algoritmust használ, végül is be lehet programozni időre hőmérsékletre, egy adott görbének megfelelően. De még nem használtam, mert közben más dolgaim voltak, de nemsoká megint előveszem majd.

ukcge40u

Nagyon jól hangzik, de nekem jó az egyszerűbb megoldás is, ha van.
Ráadásul megcsinálni sem tudom, ha bélelt borítékban jön, nekem úgyis jó, persze nem ingyen... :)

43pbwjg8s

Én ökör!
Jó pár hónapig nem nagynbeszélgettem az egyikkedves kollégával (8 hónapig csinálta a tápomat és még igy sem lett kész) és már megint benyeltem a hülyeségét.
Csak magas (megaohmos) tartományban ellenőriztem. Én ökör!!!!

43pbwjg8s

Már olvastam, de vsiizább is kellene olvasnom, hog ylássam azt, hogy pontsan mit és hogyan csinálsz.
Egy biztos!
Nagy meló lehet!
Na de én most már lépek!
Majd beszélünk!
Csöv és jó éjt mindenkinek!

s7manbs8

Vannak ilyen gáztartalmú fokozatmentes szabályzók, többféle tartományra, meg csavarral is állíthatók, 230V-ot kapcsolgatnak, az a legegyszerűbb, nked gondolom ilyen 150-250 fok körülre kell ilyen.

ukcge40u

Van saját topicom: Épül a gépem:::Sanzistift

ukcge40u

Valahogy úgy.
Hol vannak ilyenek?
Postán lehet-e rendelni?
Mennyibe kerülnek az "ilyenek"?

Bocs, hogy rádszabadultam...

ukcge40u

Én hülye, most írtad, hogy olvastad...
kellene még egy söri...
Bűűűű...

s7manbs8

Hát nem tudom, hol lehet ilyesmiket kapni, csak pl. csirkekeltetéshez használtak ilyesmit, régebben láttam, de az csak 40 fokos volt pl.

Valami fűtéstechnikai üzletben, vagy valahogy rá lehetne keresni a neten valami értelmes kifejezéssel persze.

Mindenesetre valami egyszerű másik megoldás i van elektromos módon, megfelelő érzékelővel potival be lehet ilyet állítani, nekem is van itthon ilyen elektronikám, valami 1500 körül jön ki kb. meg az érzékelő ellenűállás, az így hirtelen nem tudom mennyi, de nem túl sok lehet.

s7manbs8

Belenéztem az Épül a gépem rovatba, tényleg épül, majd még jobban átolvasom, nem láttam még, úgy látom van benne mit olvasni meg nézni is.

s7manbs8

Elmentem szunyálni én is, további jó sörözést...mindenkinek, aki még nem heppázik !