Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Na most rossz leszek! :)
IDE VELE!!!!! [#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]
Na de komolyan. Megköszönöm ha valahogy rámtestálod a dolgot. Valami ugyis ki fogok találni cserébe.

ukcge40u

Akkor válaszolok, ami rám tartozik:

A fűtőszálak 220V-osak.
A maximum, és a 60c fok között kellene szabályozni, nem muszáj fokozatmentesen.

A motor sima váltóáramú motor, se szénkefe, se semmi, még kondi se.
Azért nem venném meg a kolléga 15pénzes frekiváltóját egy hobby szalagfűrészhez. Nem azért mert drága, hanem mert nincs értelme.
Max 3 sebesség kellene, a csúcsfordulat, meg annak a fele, meg a kettő között félúton.

Ha nincs egyszerű módszer, akkor mechanikailag kell megoldanom majd, szíjtárcsákkal.
Így viszont ugrik az a könnyed váltás, amit a Varsányi annyira szeret... :)

ukcge40u

Legyél rossz. [#bee1]
Jövő hét szerdán éjjel én már autópályán leszek, megyek hazafelé.
Vasárnap meg vissza.
Kérek címet, telszámot privibe. Összehozzuk, megkapod. :)
Én Jászfényrosszura megyek haza, Hegyeshalmon, és BP.-n keresztül.
Esetleg odaadhatom valamelyik hozzád közel levő topictársnak, és a láncposta működésbe lép.

Tele vagyunk lehetőséggel... :)

s7manbs8

Ja, most már leesett, kerámia rezonátor, csak magában a rezonátor szó másra is vonatkozhatott, azért nem értettem.

Pl. egy processzorral egy tesztáramkörrel nagyon egyszerűen ki lehet próbálni, vagy valami tesztkapcsolássa, egy logikai kapuval, és a kimenetét megnézni, működik e.

43pbwjg8s

hűűűű de rossz vagyok!  
Húúúú de nagyon rossvagyok!!!!! :)
Lehet Pesten letehetnéd a gyereknél.
Én sajnos nem esek útba Egerben.
De ezt majd magánban lebeszéljük.

43pbwjg8s

Szintén be van építve. Most így gondolkodjunk!
De ha tényleg valami egyszerű áramkörrel meg tudom nézni, megköszönöm, ha dobsz egy schematic-ot.
Nem is lesz hiba, ha csinálok néhány ilyen teszkészüléket a jövőre előre.

s7manbs8

Adott hőmérsékletet kell neki tartani valamiyen térben ? Meg milyen pontossággal ?

ukcge40u

Ha ráérsz, lejöhetsz érte, meg tervezünk egy mátraszentimrei kajálást is...

Szerintem összekalapáljuk.
A cucc hazafele még nem lesz nálam, úgy kalkulálj. Az már pár hónapja fényrosszusi levegőt szív... :D

s7manbs8

Az előbbi linkben van is egy tesztkapcsolás pl.

Mibe van beépítve ? Valami procinak adja az órajelet ? Ha nem forrasztottad szét, mint a disznó, nem igen rossz az, meg ha új is.

43pbwjg8s

Na majd kitaláljuk.
Legfeljebb visszafelé menet dobod le.
De tényleg! Majd megbeszéljük.
A meghívást köszönöm, de a fene se tudja miért (dehogynem!) nem vagyok kimozdulós.
Nagyon jólérzem magam itthon, talán ez az ok.
Arany életem van a mellettem "élősködő boszorkának" köszönhetően. :)

ukcge40u

Olyan hőmérskletet kell neki tartani, amit nagyjából belövök +-10 fok.

Agyon fogsz ütni, de precíziós grillcsirkesütőt akarok csinálni a régi, NDK-s szendvicssütőmből.
Alul van hely a fűtőszálnak, motoros forgatás is kipipálva.

A hőfok meg azért fontos, mert van pár konyhatrükköm, és azzal is tisztában vagyok, hogy melyik fűszer mikor ég oda nagyon.
Nem csak grillre lenne használva, hanem esetleg elő tudnám állítani az első CNC flekkent is talán... :)

Tehát tessék ezt figyelembe venni a kalkulációnál...

[#integet2][#vigyor3][#vigyor3][#vigyor3][#vigyor2]

43pbwjg8s

Igen. Ez adja a PIC órajelét.
MIvel a digi oldal rendesen megy, és a visszajelző led is rendesen műxik, így nem igazán van ezzel baj most.
Csupán érdekel, hogy egy ilyen elemet hogyan lehet ellenőrizni.

43pbwjg8s

Húúú! De jó helyen jársz. :)
elektron a mestere a témának. :)
És szó sem lesz agyonütésről. :) Magát sem ütötte agyon! :)

ukcge40u

Pont most fogyott el a hatodik söröm, és a hülye németeknél semmi sincs most nyitva...

Kénytelen leszek nemsokára kijózanodni...[#szomoru1]

43pbwjg8s

Marad a fürdőszoba és az arcszesz.
Gondolom nem szállodában lax. Ilyenkor ez hátrány.
Tessék komolyan venni máskor az ilyen helyzeteket és rendesen felkészülni! :)