Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

No akkor a hibakereséssel kapcsolatban van egy jó pár kérdésem.
1. Hogyan lehet eldönteni azt, hogy egy FET megfelelően működik-e?
Megnézem hogy érkezik-e nyitójel és ha érkezik megnézem, hogy erre a nagyáramú körön történik e valami?
Ha nem érkezik nyitójel, akkor persze előrébb kell mennem az áramkörben és ott szétnézni miért is nem.

43pbwjg8s

A következő kérdés:
Hogyan ellenőrizzek mondjuk egy rezonátort?

ukcge40u

Ha van időd vele foglalkozni, és érdekel a dolog, akkor tudok neked adni egy eredeti Hurco másodlagos képernyőt.
Nem tapis, de van rajta video in, meg tápcsati is.
Még egy poti is van rajta, ami fényerőt állít.
Elvileg műkszik, de mivel nincs a kezem ügyében, így kipróbálni sem tudom.

Ha pedig tudsz várni még egy kicsit, akkor viszek a talira műhelymonitornak való 22"-os CRT-ket.
Erősen baráti áron, vagy cserélek is.

ukcge40u

Megütöd kalapáccsal.
Ha rezonál, akkor rezonátor, és működik.
Ha nem rezonál, akkor vagy nem rezonátor, vagy nem működik, vagy rezonátor, és nem működik, esetleg nem rezonátor, és a fene se tudja, hogy működik-e...?

Imádom a logikát... [#nevetes2][#nevetes1][#nevetes1]

43pbwjg8s

Sanzi!
Én ugy le vagyok égve mint a Reihstag.
Még a baráti r sem megy most nekem. :)
De 22-es CRT-m van itthon nekem is egy pár, ezért nem is esedékes most ez.
A HURCO az laposka lenne? Mert érdekelne.
Valamit csak kitalálnánk rá megoldásképpen.

43pbwjg8s

Üsse meg a guta! Ne én! :)

De ilyen alapon meg is halgathatnám a fülemmel! :) Ha dalol akkor még az is lehet hogy nem is rezonátor, hanem pacsirta. Ha nem, akkor meg palacsinta. :) Ha palacsinta az lekváros, a város pedig Eger, Eger pedig vár, ha vár akkor nem megy. Ha nem megy akkor meg egy rossz rezonátor.

Igen! Szép dolog a logika! :)

s7manbs8

A FET be van építve, vagy csak magában van ? Nem mindegy.

A Laptop képernyővel nem hiszem, hogy könnyen boldogulnál. Én egyszer csak pár kábelt próbáltam a szalagkábelén megforrasztani, az is elég volt.

A két fűtőszál 230V-ra van tervezve ? Az mindegy, hogy hány Wattosak, ha mind a kettő egy feszre van. Legegyszerűbb egy mechanikus hőfokszabályzóval kapcsolgattatni, ha nem kell 2-3 foknál pontosabb hőfok szabályzás.

Motorból meg van több féle típus, nem egyforma módszerrel leht őket szabályozni.  

De pl. hogy mondjak egy egyszerűt, ami pl. mosógépekben is van, szénkefés motorok, azokat nem nehéz szabályozni, egy TRIAK-os cuccal, pl.

Más motorokat, meg frekvenciaváltóval lehet jól szabályozni, az nem a legolcsóbb játék, mondjuk.

43pbwjg8s

Most már be van építve.
Utólagos diagnosztika a téma most nálam. :)
Ugyanez vonatkozik egy rezonátorra is.

ukcge40u

Lapos.
Ha műxik, akkor megegyezünk.
Még akár egy köszönöm is szóba jöhet... :)

43pbwjg8s

Hűha! Ez nagy dolog ám!
Még egy kérdés azért a súlyos köszönet előtt :):
Milyen felbontást tud?

s7manbs8

Na és mi az a rezonátor ? valahogy nem tudom mire gondoljak, az mit csinál nálad ?

ukcge40u

A logika a magyar nyelvvel komplett agykapacitásokat tud lenullázni a sokkoló hatása által, ha jól használjuk... :)

ukcge40u

Asszem 800x600, de meg kell néznem a hivatalos szervizkönyvben hétfőn.
Egyébként tökéletesen elfér rajta minden kezelőszerv, ha a Mach3 képernyőidről ledobod a memória, és procizabáló sallangokat.
Ha a Hurconak jó volt, akkor neked is jó lehet.

Nekem azért nem, mert már a családban van a 22"-os Fuji a célra... :)

ukcge40u

Így öt sör után azt tippelem, hogy talán rezonál... :)