Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

kgl

A kép lemaradt valamiért

Viberen is elérhető vagyok : 06-20-976-6330

kgl

Valami gond van, mert a beállított képeket nem jeleniti meg fórum motor.
szóval ehhez hasonló csatlakozót keresek : https://ampul.eu/hu/csatlakozok/2950-sp16-ip68-vizallo-kabelcsatlakozo-4-polusu

gaben

Ilyen csatikat lehet kapni a CNCdrive-nál.

Bár én kerülném a csatikat, a saját gépemen is amit csak lehetett inkább forrasztott kötésekkel bekábeleztem.

TBS-TEAM

SD ipari csatlakozók

Párban lehet kapni van lengőben és szerelhető ajzattal is.
13-16-20mm átmérő.
József

kgl

Köszönöm a linket. A P20 sorozatban láttam olyan tüskés aljzatot ami  4 szög alakú kiállása van a sarkokon  pici lyukakkal. Adatot nem találtam róla, hogy mekkorák lehetnek a furatok. Ezt a kialakítást keresem.

Találtam olyat is amit anyával lehet rögzíteni, de azt csak fém lemezre lehet mert olyan rövidek a menetes részek.

Fel fogom hívni az üzletet infóért. :)

Köszi még egyszer a segítséget.

kgl

A fix forrasztott bekötéseket mellőzném ha lehet a szétszerelhetőség miatt. Sajnos a gép elemeit mindenhol bonthatóra és összeszerelhetőre kell elkészítenem mert például az y tengely a dobozával 20 kg amit egyedül nagyon nehéz felrakni és közben a csavarokat bekapatni, hogy a kb 15 kg-os z tengelyt teljesen leszerelem róla. Nekem már 20 kg felemelése is nehéz már öreg fejjel :( Ha fiatal lennék akkor én is inkább forrasztanám.

emerzee_

Sziasztok!
Eltört a kábel a lézervágóm y tengelyén és magával rántotta az alaplapot. Ha már úgy is cserélni kell, kicserélném valami strapabíróra, de sajnos a google nem a barátom. Amiket ajánlgat, arról mindről kiderült, hogy nem bírja a mozgást.
Ti milyen kábellel oldottátok ezt meg? Nincs speckós fogóm, így a csatlakozók forrasztva lennének, tehát kéne a kábelnek bírnia a forrasztást is. 4 eres jó lenne, mert azt tudnám használni a motorokhoz, és egy papíron 40w-os lézerhez is el kéne vinnie 12V-ot.
Nagyon köszönöm a segítséget!
emerzee

TBS-TEAM

Energialáncba való kábeleket kellene használni.
Ott is megvan a minimális hajlítási sugár amit be kellene tartani általában a kábel átmérő 7,5x ez alatt drasztikusan csökken az élettartam.

Egy pár gyártó és típus ami neked jó lehet:
LAPP CL-FD810-4G0.5
IGUS CF880.05.04
     CF130.05.04.UL
HELUKABEL MF512-PUR4G0.5
József

tekes

Áramgenerátor 230V 100W

Egy elektromos fűtőpaplan gyári vezérlőjét szeretném lecsrélni.
Valamilyen ismeretlen ellenálláshuzalos paplan, ac 230V, 100W-os.
Ehhez kellene egy állandó 430mA körüli 230V os kimenetű táp.
Kínai panel is megfelel.

Hogy kell ilyet angolul keresni?

kgl

Most néztem egy cnc vezérlő összeszerelési videót, hogy a koszon kívül más is ragadjon rám. Egy kicsit felborult a lelkivilágom, mert a srác a videóban sok árnyékolt vezetéket használt, de az árnyékolás egyik végét sem kötötte be sehova. Látszott a videón, hogy nem az első ilyen munkája volt.

Én úgy tudtam, legalábbis kb 50 éve azt tanultam, hogy a vezeték  árnyékolás akkor hatásos ha az egyik vége legalább földre van kötve.
Az is rémlik, ha mindkét végét leföldeljük akkor földhurok alakulhat ki ezért ezt kerülni kell.
Próbáltam keresni a témában leírást de CNC árnyékolásokról nem sok mindent találtam, kivétel a cncpart.hu oldalon van némi leírás, hogy csillagpontosan kell az egyik végét földelni a zavarforrás közelében. Ez eddig rendben, de például sehol nem találtam infót, hogy léptetőmotorok fém burkolatát is rá kell kötni az árnyékolás másik végére?

KBalázs

Zavarérzékeny elektronikát kell védeni a zavartól szerintem. Egy léptetômotor nem zavarérzékeny, a motor egyébként is a gépvázhoz van rögzítve, általában fémesen, az meg földelve van. Egy motorvezérlőnél remélhetőleg mindenre is gondoltak, a bemenetei opto-izoláltak.
Ha már van árnyékolás akkor nyilván használni illik, én biztosan így tennék. A YouTube tele van marhaságokkal, a logikádra halgass, nem véletlen merült fel a kérdésed.

kgl

Nekem fa vázas a gépem, tehát nincs földelve a léptető moci.

mex

Erre mondta anno Kohn bácsi: "ügyes, nagyon ügyes"  [#mf3]

jani300

Csak nem ?  .........
Nem hinném ,még akkor sem ha hasonló a stílus

mex

Megkérte az AI-t, hogy reklámozzon egy oldalt...
Ne nyisd meg, ha nem akarsz még valami férget is összeszedni..