Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Hasonlót tapasztaltam a kazánom szivattyújánál . Évek alatt lecsökkent a kondi kapacitása  De ezek metálpapír kondik amik ugye nem száradnak . Vagy évek alatt át át ütnek és öngyógyulnak de ezáltal csökken a hasznos fegyverzet nagysága ? ( minthogy elpárolog az átütéskor a fém )
Ha így van akkor miért nem olyan feszültségű kondit tesznek bele ami abs biztosan nem üt át ?
 Nincs otthon annyi elektronikai kondid ( C213   stb ) amivel ki tudnád egészíteni ??

pbalazs

Mérd meg a 25uF-ot, lehet, hogy épp 16uF lesz :)
Ha túl nagy a kondi, akkor morgós lesz a motor hangja.
Mit jelent, hogy ramatyul? Nem pörög fel?

Csuhás

Sajna megmértem a 25uF kondikat azok nem kapac szegények.
No nem baj hétfőn veszek belevalót.

Fura tüneteket produkált, amiket én nem láttam de elmondta a nejem. Szerinte gyakran vizesen hagyta a ruhát illetve megállt centrifugázás nélkül amikor továbbtekerve a kapcsolót akkor kicentrifugált. Itt gondolom a vizes ruhával nem tudott felpörögni, de a szivattyú kivitte a víz nagyját, ezután amikor továbbtekerték a következő centrifugáló programra akkor már általában felpörgött mert könnyebb volt a dob.

jani300

Kössél sorba két teljes értékű 25 mikrósat az elvileg 12,5 . Feszosztóval , próbára.

jani300

Ugyanez a tünete egyébként a mi mosógépünknek is .
Másodszorra csak centrifuga programon jó .
Van újabb szénkefés motoros de az csapágyas lett , csere volt egyszerű ,persze hosszútávon ez több vizet használ .

J-Steel

Kíváncsi vagyok, milyen mosógéped van. Tudnál küldeni linket, vagy a nevét?
 Manapság ugye a legtöbb alacsony-középkategóriás mosógép szénkefés (univerzális), hosszbordás szíjjal, tirrisztoros teljesítmény szabályzóval, a motor végén pedig valamilyen fordulatszám visszajelzővel.

Csuhás

Ahogy írtam: energomat (thermál) Tudom vannak csilivili új gépek, de ezt jobban szeretem, ezt még tartósra tervezték, még a tervezett elévülés előtti időkben.

jani300

Két tekercselésű asszinkron motor lehet abban és mechanikus kapcsolómű szinkronmotorral .
Most egy hasonló jó régit használok ,de újszerű állapotban volt .

PSoft

Óóóóh!

A régi, szép idők...:)

jani300

Hű !!!!
Öntvénysúly ,saválló dob  ajjaj ....
Az enyém azért zanussi fl 622c , de sok különbség nem lehet . Rákeresek most .

Csuhás

Megvan már vagy 25 éve.. Ezalatt egy szivattyút bontottam a méh telepen hozzá, és a hőmérsékletszabályzó reléjét cseréltem többször, végül meguntam és vagy öt éve egy szilárdtest relé került bele, az már örök darab.

PSoft

Beeezony ám!
A beton a mosógépekben, csak ilyen...újkori flanc![#nevetes1]

fpd0kbd4

Ugyan ilyen teszi a dolgát nálam 36 éve nap mint nap,Azt sem tudja mi a calgon,vagy a mosógépszerelő.

PSoft

Talán az egyetlen gyenge pontja, a fúvókás mosószer bemosás volt.
Ha kövesedett a fúvóka...lőtt mindenfele.:)

hostya

Nekem is ilyen mosógépem van tartaléknak, -ha a Whirpol- beadná az unalmast...  :)

"Szerinte gyakran vizesen hagyta a ruhát illetve megállt centrifugázás nélkül.. "

- Akkor szokott ilyet csinálni, ha a programkapcsoló a 'centrifugálás' előtt megakad..
- Vagy eltömődött a szűrő, és a szivattyúnak nincs elég "ideje" hogy eltávolítsa az összes vizet az üstből, és a "félig/valameddig" vízben álló dobot a motor nem bírja a nagyobb fordulaton felpörgetni..
- Én jártam úgy hogy egy kettétört inggomb, vagymi.. átment a szűrőn, és a szivattyú részlegesen megszorult. (értsd:forgott, de lecsökkent a szállítása..)

"... amikor továbbtekerve a kapcsolót akkor kicentrifugált."

Tehát amikor eltávozott az összes "álló"víz az üstből, akkor a motor képes elindulni/forogni még a lecsökkent kapacitású kondival is..

Hagyd azt a kondit egyenlőre, inkább ellenőrizd a szűrőt, ill. a szivattyút.