Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Mindeközben telepíteni próbálom a Pronterface-t a lézerezéshez, lassan megvan az is, egy Fujitsu -Siemens  Esprimo gépet állítok be a feladatra, P4 gép, hagyományos LPT portja is van, ezen a Linux CNC is pengetne ?

s7manbs8

s7manbs8

Ubuntu 16.04-re Pronterface-t hog ylehet működésre bírni, nem jött ösze eddig. :)

ajpwg6jrn

Adnék egy tippet a NYÁK daraboláshoz. (Készíts egy kemény anyagból egy hegyes karctűt.) Majd a vágás vonalát vonalzó mellett erősen karcold be mindkét oldalon. Utána asztalra leszorítod úgy hogy a törés helye az asztal szélére essen. Egy sík cuccal leszorítod és a szélétől indulva letöröd. (Ha jól karcoltad, akkor szépen egyenletesen eltörik.) Utána pedig köszörűvel, csiszolóvásszonnal, snicerrel párszor meghúzod a szélét és szép is lesz. (Leírva sokkal tovább tart, mint megcsinálni.) :)

PSoft

Ajjj, de sok 2-5 mm-es plexit daraboltam így...'anno.:)

s7manbs8

Kösz a tanácsot, majd kipróbálom a következő körben.

s7manbs8

Közben csak sikerült más útopn módon telepítve elindítni Ubuntu alatt ezt a 3D nyomtató vezérlőt, bár még valami hibát kiír, de attól már megy azért, azt még rá kell kereseni a mi az oka, ez a Linux se egy leányálom ...

s7manbs8

Közben valami robot autót is építeni kellene, kamerásat, távvezérlőst, intelligenst.

ajpwg6jrn

Ilyen játékszert én is készítettem már valamikor régen. (Lassan lehet be kellene fogni egy kis hótologatásra. :)) Az én tömegemet kényelmesen mozgatja. :)
Ez egy univerzális fejlesztési alaptestnek indult valamikor.

s7manbs8

A tied nagyobb úgy látom. :)

Közben találtam egy vezérlőnek való dobozt még, ebbe is lehetne valamit építeni.

s7manbs8

Közben egy PLCC-32 IC-nek csináltam adaptert, most maródik, 512kB adatot bele tudok rakni pl. és egy Arduino innen olvashatja pl. a G kódot vagy egyéb adatot, amit fixen beégethetek ebbe pl..

Vagy Python interpretert meg ilyesmiket.

s7manbs8

Aztán majd hozzá wire-wrap-pelem az Arduino panelhez.

s7manbs8

Úgy számolom, hogy 10kB/s- al tud majd erről olvasni az bőven elég ilyesmi adatokhoz, hogy a következő sort beolvassa a háttérben.

s7manbs8

Be is forrasztottam, jó lesz ez elvileg.

Csuhás

Gyakorlottabb villanyászoktól kérdezném: Egy energomat mosógép üzemi motorkondija a felirat szerint 16uF mérve már csak 10uF  Ez indokolhatja hogy ramatyul centrifugál? Gondolom nem tud felpörögni. Körbenézve a dobozaim 25uF kondit találtam, azt használhatom, vagy a kialakuló nagyobb áram nem egészséges ezért inkább vegyek a jövő héten  belevalót?