Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

hostya

Minden normál motornál ki van vezetve a fázistekercsek  mindkét vége.
Regisztrálj http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=30&t=9131104&na_order=" TARGET=_fnew>ERRE a fórumra, és keresd Pityesz-t.
Ő követte el a videót, és biztosan válaszol a további kérdéseidre is. [#wave]

svejk

" ...jól jöhet máshoz is a 3 fázis "
Ez estben nyugodtan építsd meg, de ha esztergához kell, akkor csakis frekiváltó.
Nem tudod mit tagadsz meg magadtól ha elveted a frekiváltó használatát.

svejk

Én is ezt a módszert használom általában, ha válogatós 3 fázisú cuccot javítok.

000000000

400 voltos dahlander motornál nem sokra megy a 3x230 voltos frekiváltóval.  

hostya

Pontosítok.
pityesz001-et keresd.

svejk

Még egy motorcserével is jobban jár, ráadásul a modern motorok jobb hatásfokúak.

A Dahlanderhez is írtam már többször kényszermegoldást.
A névleges teljesítményre ritkán van szükség hobby-ban, a fordulat meg kisakkozható a mechanikus váltó és a frekiváltó együttessel.

000000000

Nem lehet mindenki olyan okos és ügyes mint mi :)  

hostya

[#nevetes1][#nevetes1][#integet2]

jani300

Köszönöm ! Így értem . Az az igazság hogy már többször néztem , de régen .Ki akartam azért próbálni , de még nem jutottam el odáig .
Azt viszont fenntartom hogy az én verzióm , nagyobb teljesítményt vesz a hálózatból közvetlenül .Ahhoz hogy az indítási áramlökést átadja a hálózatnak ,komolyan túl kell méretezni .Egyébkéntis indul csak lágyindító szerűen .
5kw os munka motorral még tudok kontrázni , de csillagban megy delta helyett .Deltában rögtön elszállna a 25 amperes olvadó betét is .

Szedlay Pál

Lenne egy kérdésem, nálam jobban értő szakértő tanácsát kérem.
Van egy Synology NAS 5db 2TB lemezzel Raid 5-ben konfigurálva.
A havi jelentésekben egyre több az ötös lemezen a szektor hiba amit javít is.  
Várhatóan ez a lemez hamarosan el fog pusztulni? Szerintetek hány szektorhiba javítható.  
Ha cserélni kell a kötetben a lemezt egyszerűen kiveszem a lemezt és beteszek egy másikat helyette, aztán a rendszer elvégzi a többit?
Még nem kellett lemezt cserélnem Raidben.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Szedlay/Hdd.jpg" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/Szedlay/Hdd2.jpg" border=0>

keri

Röviden igen. Csak kiveszed a rosszat, berakod az üres jót, a többit elvégzi a RAID vezérlő. Esetleg a NAS adminisztrációs szoftverében hozzá kell adni az új vinyót a RAID csoporthoz, de valószínűbb hogy az is automatikusan megtörténik.

Ha elkezdett hibázni a lemez akkor bármikor elszállhat. A RAID5-ben gyakorlatilag egy teljese HDD-nyi szektorhibád is lehet, de ugye ezzel a redundancia csökken vagy megszűnik, ezzel növekszik a kockázatod. Kérdés hogy mennyit akarsz kockáztatni?
Megvárhatod amíg már tönkrement a lemez, és akkor cserélheted, de ha esetleg másik lemez is tönkremegy, akkor adatvesztésed lesz. Vagy kiveszed most a kockázatos lemezt és használod olyan helyen még évekig ahol nem jelent túl nagy gondot ha elfüstöl.

Szedlay Pál

Köszönöm:
Természetesen azért van egy ilyen adattároló, hogy "biztonságban" legyenek az adatok. Kicserélem, az ördög nem alszik.
Sok olyan kép, videó van ami nem pótolható, hisz az idő nem áll meg a gyermekek felnőnek mi pedig egyre korosabbak leszünk.

cc7nypid

Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni.  
Van egy Sneci féle dc vezérlőm a hozzá való sanyo denki 250 w-os fékes motorral.  
Sneci azt mondta, hogy a fék kioldásához 24 volt kell, de azt a panelről neegy sima 5v/24v  relével vezéreljem, hanem valami tranzisztoros mókát készítsek oda.  
Küldött volna skitz-et az elkészítendőről, de lebetegedett és nem akarom zaklatni ezzel...
Előre is köszi és üdvözletem.
Sneciről tud valaki valamit, mi van vele, hogy van ?

keri

5V vezérlés van rajta és 24V DC-t kell kapcsolgatni?

Akkor egyszerű a feladat.
IRLZ44n FETre van szükséged, esetleg a gate-re egy 1kohm ellenállás.

Ha szemből a feliratos feléről nézed és a lábak lefelé lógnak, akkor a bal oldali a Gate, ezt kell vezérelni 5V-al. A jobb oldali a Source ezt kell a táp negatív felére tenni, a középső megy a fék mágnesre és a mágnes másik fele a táp pozitív felére.

cc7nypid

Valami ilyesmit mondott, erről egy skitz kéne, hogy mit és milyen elektronikai anyagokat hova is pontosan. (táp 24v vagy 5v , +,-, tranzisztor stb..)