Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

t62d6ha2b

Szerintem aki érteni akarta, az értette...  

t62d6ha2b

Ezt a hozzászólást nem minősítem - minősíted vele saját magad...

designr

Mindenkinek köszönöm a tanácsokat trafó ügyben..tehát megfelel..érdekes ,de pl leválasztó transzformátort én már láttam olyat, hogy egy csévetesten primer is meg szekunder is..gondolom nem ez a döntő..

000000000

Pedig hidd el, hogy az a döntő. (az egyik)

keri

Villanási idő mindig jóval rövidebb a záridőnél, ez nem probléma, sőt! Sok művészi trükköt lehet csinálni ennek köszönhetően.

Főleg redőnyzárnál probléma hogy általában (gépenként eltérő lehet) 1/200másodperces záridőnél már nem nyílik ki rendesen a redőnyzár, hanem egy keskeny csíkban halad végig az érzékeny felület felett. Ha 1 villanás van akkor csak ebben a csíkban exponál. Legtöbb gépen ezért van egy minimális záridő, amíg lehet használni a vakut, vagy ha mégis engedi akkor ki is lehet próbálni ezt a csík exponálás jelenséget. Ezért a jobb vakuk nagyon sok kicsit villannak, így rövid záridőknél is végigexponálja a redőny elhaladó résén keresztül az érzékelő/film teljes felületét.

A film kémiához túlzottan nem értek, de szerintem ahogy az elektromos érzékelőknél itt is a fotonok mennyisége számít az expozíció szempontjából..persze lehet hogy van egy küszöb amit át kell lépni, de elektronikusan akár 1 darab fotont is lehet érzékelni elég régóta, tehát nem hiszem hogy probléma lenne a túl rövid villanás.

keri

A vakuteljesítmény, blende és záridő variálásával, mellékesen egész ügyes trükköket lehet csinálni.

A vaku ugye közelre világít viszonylag nagy teljesítménnyel, a távoli dolgokra viszont nincs hatással. Viszont a záridő nincs hatással a vaku exponálására, mert rövidebb a záridőnél. Így a vaku teljesítménnyel a közeli dolgok expozícióját lehet beállítani, a záridővel meg a természetes fénnyel kevésbé megvilágított háttér expozícióját, a vakutól függetlenül.

A blendével pedig lehet korrigálni a vaku fényét ha a teljesítmény nem állítható. Persze ez viszi magával többi fényt is, de a záridővel utána lehet menni.

Így lehet csinálni olyan fotót, hogy este egy kivilágított épületet lefotózol megfelelő hosszú záridővel, de a géphez közel álló haverok is rajta vannak a képen akikre vakuval villantasz, akkorát hogy helyes expozíció legyen. A villanás rövid, ezért a haverok nem lesznek bemozdultak, az épületre meg akár 1-2 másodperces záridőt is lehet állítani.

KBalázs

A kondi-kapcsolgatós vakuelektronikához egy lehetséges kapcsolási rajz: http://impulsite.narod.ru/person/osipoff/4wk4.png" TARGET=_fnew>Oroszul van kommentelve de azért világos.

se6a9e636

Sziasztok!Lenne 1 kérdésem van nekem ez a kék 3 tengelyes vezérlő.Nem megy az x tengely melegszik a motor.Mi lehet a probléma vele?Meg van benne ez a kondi ami 470microfarát 25V-os FMZ.ezt ki lehet cserélni ugyanolyanra csak RD,D2C PET

80n6rakth

Sziasztok, valaki aki tudna nekem mondani egy http://hu.rs-online.com/web/p/mosfet-tranzisztorok-es-kiegeszito/0509784/" TARGET=_fnew>ezzelegyenértékű MOSFET-et? ebay-ről tudok rendelni ugyan ilyet, de most kicsit szorít az idő. http://hu.rs-online.com/web/c/felvezeto/diszkret-felvezeto/mosfet-tranzisztorok-es-kiegeszito/?applied-dimensions=4294156939,4294267980,4294157017,4294156919,4294156918,4294157043,4294145216&esid=cl_4294967294,cl_4294206498,cl_4294157747,cl_4294268630&m=1&last-removed=4294150622&aaaExp=Y" TARGET=_fnew>Itt van néhány hasonló, de nem tudom melyik adatoknak kell mindenképp megegyezniük.

ANTAL GÁBOR

Szia! Pedig az adatok tanulmányozásával a problémát neked kellene megoldanod . A határadatoknak célszerűen meg kell egyezni vagy a választottnak túl kell teljesíteni a kívánalmakat  ( I, U, P ) ezenkívül célszerű az Rds on értéket is nézni ( ha az új kisebb az nem baj )   A bekapcsoláshoz   tartozó küszöbfeszültség ( U treshold ) is kb meg kell hogy egyezzen. Ha pl logic level volt a FET  akkor a kiváltónak is olyannak kell lennie    Triviális hogy a tokozás és a csatornatipus ( pl N csatornás ) meg kell hogy egyezzen. Meg kell vizsgálni a gatekapacitást  és az se legyen sokkal  nagyobb mint amit ki akarsz váltani.  Hát kb ennyi  

hostya

A semleges-csevegő #695-ben már válaszoltam erre a kérdésre..  
Kipróbáltad..??

se6a9e636

Szia hostya!Az volt a gond,hogy ez már így működőképes volt.De ki cseréltem benne pár dolgot és így már talán jó lesz.Azért is kérdeztem tőled a kondit.Azt a kis lapos barna színű azt hogyan nevezik a mi a kondi másik oldalán közvetlen mellette?

hostya

Jaa..  

Tehát, te már buheráltad a vezérlőt, és a buhera után jött elő a probléma..
Ha nem tudjuk mit változtattál meg az eredeti állapothoz képest, akkor elég nehéz segíteni. Főleg úgy hogy az alkatrészek beazonosításával is gondjaid vannak...

se6a9e636

Nem.!Hanem a buhera előtt tettem fel a kérdéseket

se6a9e636

Amikor régebben működött akkor nem volt vele gond,de anyagi hiány miatt  le vittem a pincébe.Most egy hónapja újra neki láttam az átépítésnek.De az x tengely be adta a kulcsot.Na és innen kezdődött a dolog.