Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

se6a9e636

Rendben köszönöm.

a86ifm7g5

Láthatóan nem értesz az elektronikához. Szerintem ne "buheráld" ne "méregesd" tovább, mert több kárt is csinálsz. Először ismerd meg az elektronikus alkatrészeket, mi mire való, milyen jellemzőkkel bír és hogyan működik. A tudás nélküli "buherálás"-t hívják kontárkodásnak. Azért fogalmazok ilyen nyersen, mert engem személy szerint dühít, ha valaki úgy kezd el javítani valamit, hogy nem ismeri az alapvető összetevőit, alkatrészeit az eszköznek.

se6a9e636

Igen így van ezért szeretek hobbyskodni,Ebből tanul az ember.Én csak azokat méregettem ahol áramnak kellene átjutni.Feszkó alatt nem méregettem.Alkatrészeket meg úgy cseréltem ami ugyan olyan mint az eredeti.

se6a9e636

A következő dolog,hogy ha tele lennék pénzzel nyilván nem foglalkoznék a Saját kezű javítással.

keri

Pedig ez így többe fog kerülni.

Persze ez nem feltétlenül baj, ha az a célod hogy megtanuld, de hogy olcsóbban nem fogsz kijönni ha spórolsz, az is biztos.

se6a9e636

Igen ezzel tisztában vagyok,de azért írtam,hogy csak ugyanolyan alkatrészeket cseréltem ki végül.Igaz még nem tökéletes az x tengely mert kicsit szaggat de ha lejjebb veszem a tuningot akkor jó.Annyira meg nem szeretném szétbarmolni a meghajtót.

keri

Én a tanulás híve vagyok. Ahogy apám mondja, a tönkretett alkatrészek összértéke és a megszerzett szaktudás egyenes arányban van :) én pedig sok alkatrészt elfüstöltem már :D

Viszont jobban jársz ha keresel egy havert aki ért hozzá és lesed minden mozdulatát.

Az elektronika bonyolult annak akinek nincs rutinja benne. Tapasztalatom szerint a leg okosabb laikusok is bőven benéznek alapvető dolgokat amit én azonnal kiszúrok. Még olyan egyszerű dolognál is mint egy 3

keri

30 éves motor vezetékezése...mert ott elektronikáról nem nagyon beszélhetünk.

Egy ilyen meghajtó kapcsolás pedig fényévekkel bonyolultabb még a motorhoz képest is ahol minden világosan látszik és követhető.

keri

Tehát én azt mondom, ha tanulni akarsz akkor hajrá, de kezd egyszerűbb dolgokkal. Pl, szerezz két relét, két végállás kapcsolót meg egy villanymotort, és csinálj akár legóból egy garázsajtó nyitó elektronikát, amit 3 gombbal tudsz vezérelni hogy fel le menjen, a végén álljon meg, és nem kelljen nyomva tartani a gombot. Vagy rakj össze egy bingó elektronikát. Szintén relékkel. Van 8 gomb 8 lámpa, aki előbb megnyomja annak a lámpája gyullad ki és marad égve.

Aztán jöhetnek a tranzisztoros alapkapcsolások, táp áramkörök, ha ezek mennek akkor már esetleg hozzá tudsz érdemben szagolni egy vezérlőhöz is.

se6a9e636

Igazad van ebben is.Csak itt nyiregyen nincs kihez fordulni az a baj.

keri

Barátkozz :)
Keresd meg a helyi rádióamatőr klubbot, azokat ha akarod sem tudod levakarni magadról :D

se6a9e636

Gondolod?Nem is hallottam még róluk.

keri

Rádióamatőrök mindenhol vannak csak a padlástérben vagy tetőkön kell keresni őket, nem ott ahol a normális emberek vannak :D

https://sites.google.com/site/radioclubnyiregyhaza/" TARGET=_fnew>Nyíregyházi amatőrök

se6a9e636

Miért pont rádióamatörökhöz forduljak?

keri

Mert hobbi elektronika klubbot nem ismerek Nyíregyházán és a focisták meg értenek az elektronikához :)